Frank de Boer blijft trainer Ajax volgens de voetballiefhebbers

09/12/2010 12:01

De Lotto

Na het vertrek van Martin Jol bij Ajax op maandag 6 december jl., rijst bij iedereen de vraag wie zijn opvolger wordt. Uit de Toto poll, op de website van Voetbal International, blijkt dat Frank de Boer de meeste kans maakt om de nieuwe trainer van Ajax te worden na de winterstop. 52%, van de ruim 11.000 voetballiefhebbers die mee stemden, geven de voorkeur aan Frank de Boer. In de Toto poll kon gekozen worden uit: Frank de Boer, Louis van Gaal, Frank Rijkaard, Co Adriaanse en Patrick Kluivert. Met 21% stond Frank Rijkaard op de tweede plaats en op de derde plaats stond Louis van Gaal met 13%.

"Frank de Boer is een clubman en kent de cultuur van Ajax van binnen en van buiten. Zelf is hij jarenlang speler bij Ajax geweest en hij heeft tijdens het WK 2010 ervaring opgedaan als assistent trainer van Bert van Marwijk. Hij werkt graag volgens de filosofie van Johan Cruijff. Het is dan ook niet geheel verrassend dat uit de Toto poll blijkt dat hij de meeste kans maakt op het trainerschap bij Ajax. Wij hopen dat het vertrouwen van de Totospeler in Ajax nu weer een beetje terugkeert", aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto.

Iedereen wint met Toto

Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage omdat de afdracht via NOC NSF onder andere naar de sportbonden gaat, zoals de KNVB. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.