Eva Scholte treedt aan als nieuwe Humanitas-directeur

09/12/2010 12:56

Humanitas

Eva Scholte is per 1 december 2010 aan de slag gegaan als de nieuwe directeur van Humanitas. De opvolgster van Lodewijk de Waal voorziet dat de komende jaren steeds vaker een beroep gedaan zal worden op Humanitas. "Door de voortdurende crisis zullen er nieuwe behoeftes ontstaan."

Voor veel organisaties betekent de economische crisis inkrimpen. De nieuwe Humanitas-directeur Eva Scholte (40) denkt echter dat bij Humanitas de crisis wel eens het tegenovergestelde effect zou kunnen hebben.

"Het werk van Humanitas is gericht op mensen die in de knel zitten, zoals ouderen, eenzame mensen of kinderen die het moeilijk hebben. Al dat werk willen we, ook in deze economisch slechte tijd, behouden of zelfs uitbreiden. Ik verwacht dat er in de komende tijd een groter beroep gedaan zal worden op de bestaande projecten en activiteiten van Humanitas. Ik denk daarbij aan projecten als Thuisadministratie, waarbij mensen worden geholpen hun financiën op orde te krijgen, omdat steeds meer mensen in de financiële problemen komen. Daarnaast zullen we nieuwe activiteiten gaan opstarten, omdat er door de crisis nieuwe behoeftes ontstaan. Een voorbeeld van zo'n nieuw project is dat we binnenkort beginnen met het online aanbieden van het thuisadministratie project. Het is een combinatie van het huidige chatproject en het Thuisadministratieproject. Veel mensen vinden het moeilijk om toe te geven dat ze financiële problemen hebben. En dan is het makkelijker om die problemen eerst anoniem via de chat te bespreken. "

Eva Scholte is de opvolgster van Lodewijk de Waal, die na ruim vier jaar zijn functie als algemeen directeur heeft neergelegd. De Waal blijft wel aan Humanitas verbonden als

voorzitter van de commissie Fondsenwerving. Samen met oud-Humanitasbestuurslid Ferdinand Crijns wil hij de fondsenwerving een nieuwe impuls geven.

Scholte studeerde psychologie aan de Universiteit van Utrecht, met als specialisatie psychologie van de arbeid, gezondheid en organisatie. Ze heeft ruime ervaring in vrijwilligerswerk en vervulde diverse managementfuncties. Haar laatste functie voor haar overstap naar Humanitas was sectormanager bij de Blijf Groep. Bij de vereniging Humanitas gaat ze 300 beroepskrachten aansturen, die op hun beurt het werk van ruim 10.000 vrijwilligers faciliteren.





http://www.humanitas.nl