CAOP ondertekent het Charter Talent naar de Top

09/12/2010 13:07

CAOP

Vandaag hebben Philip Geelkerken, directeur CAOP en Esther Raats-Coster, directeur van Stichting Talent naar de Top samen het Charter 'Talent naar de Top' ondertekend. Het CAOP verbindt zich daarmee aan de doelstelling om in de top van de organisatie meer vrouwen werkzaam te hebben. Het CAOP is het kennis-en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in de publieke sector uit Den Haag.

Charter

Het Charter 'Talent naar de Top' streeft naar een grotere instroom, doorstroom en behoud van vooral vrouwelijk talent in topfuncties. Het Charter is een code op basis waarvan werkgevers zich vastleggen op meetbare doelstellingen voor het aantal vrouwen in de top van bedrijven.

CAOP

Directeur Philip Geelkerken: 'Het CAOP is onder andere expert op het gebied van diversiteit in de publieke sector. Onze visie is dat meer diversiteit onder medewerkers en in de top, de organisatie meer winst oplevert. De kwaliteit van het werk en de werktevredenheid stijgen bij een divers personeelsbestand, ook met meer vrouwen aan de top. De klanten worden beter bediend. Ook bewijzen 'businesscases' dat de organisatiekosten dalen omdat medewerkers minder snel uitstromen en ziek zijn, klantgerichter werken en onderling veel van elkaar leren. Wij gaan bewust om met diversiteitsbeleid, het maakt ons innovatief. Daarnaast adviseren, trainen wij de publieke sector op het gebied van diversiteit op de werkvloer en zorgen wij voor bovensectorale kennisdeling'.

Stichting Talent naar de Top

Stichting Talent naar de Top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De Stichting heeft het Charter Talent naar de Top ontwikkeld, waarmee werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. De stichting is onafhankelijk en wordt ondersteund door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Al meer dan honderdvijftig vooraanstaande werkgevers hebben het Charter Talent aan de Top ondertekend.





http://www.caop.nl