Gemeente Noordwijkerhout


Huldiging 'Vrijwilligers van het Jaar 2010'

Op dinsdagavond 7 december heeft wethouder Bas de Haas de `Vrijwilligers van het Jaar 2010' bekend gemaakt. Dit jaar zijn het er twee: een individu én een groep. Tot "Vrijwilliger van het jaar 2010" werd mevrouw T. van den Berg-de Winter verkozen, vrijwilligster van voetbalvereniging Van Nispen. Vereniging `De Dierenhoeve' mocht de felicitaties als groep in ontvangst nemen.

Mevrouw T. van den Berg - De Winter is ruim veertig jaar aan voetbalvereniging Van Nispen verbonden. Ze bekleedde geruime tijd een bestuursfunctie, was meerdere jaren leidster van de jeugdkampen, werd zelfs scheidsrechter en trainster. Nog steeds is zij de trouwste fan van Van Nispen en actief voor het clubblad en andere publicaties van de vereniging. Sinds 1998 is zij erelid van Van Nispen en vanaf vandaag ook "Vrijwilliger van het Jaar 2010".

De vrijwilligers van Vereniging `De Dierenhoeve' danken hun titel aan het feit dat zij - ondanks de onduidelijkheid over hun voortbestaan - al jarenlang zorgen voor een mooie recreatieve plek in goede sfeer voor de kinderen en hun ouders van Noordwijkerhout en de Zilk. Namens het bestuur van De Dierenhoeve was de heer A. Nulkes aanwezig om mevrouw M. Radford alle eer te geven om de huldiging in ontvangst te nemen. Mevrouw Radford is al meerdere jaren secretaris van de vereniging en haar enthousiasme is ongekend. Zij was de grote organisator achter vele activiteiten, zoals het 30-jarige jubileumfeest en de grote actiedag die uiteindelijk resulteerde in vele giften.

De wethouder roemde alle vrijwilligers om hun enorme actieve bijdrage aan de samenleving in Noordwijkerhout en De Zilk. "Veel voorzieningen
- van vrijetijdsbesteding tot en met hulp in de zorg - zijn mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn een onmisbare factor in onze samenleving en een goed voorbeeld van actief burgerschap."
De verkozen vrijwilligers ontvingen niet alleen deze eretitel en bijbehorende oorkonde, maar ook een sculptuur, bloemen en een waardecheque voor hun vereniging.