Warchild


Feyenoord Charity Galadiner groot succes

9 december 2010 - Het Feyenoord Charity Galadiner 2010, dat woensdagavond in de Laurenskerk in Rotterdam plaatsvond, was wederom een enorm succes! Partner Feyenoord zorgde voor een fantastische organisatie. Tijdens de avond is ruim EUR 225.000 opgehaald voor War Child en de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Mario Been, Giovanni van Bronckhorst en Willemijn Verloop Een groot deel van dat bedrag werd bijeengebracht tijdens een veiling van bijna twintig exclusieve items, waaronder een vier persoons VIP arrangement voor het concert van Marco Borsato, inclusief ontmoeting. Het Feyenoord Charity Gala werd door ongeveer 500 mensen bezocht, waaronder de volledige selectie en directie van de club, burgemeester Ahmed Aboutaleb, oud-tennisser Richard Krajicek, oud-wielrenster Leontien van Moorsel en topkok Herman den Blijker. Zij genoten niet alleen van een uitgebreid meergangendiner, maar ook van optredens van onder anderen cabaretier Mike Boddé en de Gospel Queens.

Met het deel van de opbrengst voor War Child, steunt Feyenoord sportprojecten in projectland Oeganda. Een deel gaat naar de inter-parish league, een voetbal- en netbalcompetitie, waarin door oorlog getroffen kinderen met elkaar sporten. Willemijn Verloop, oprichtster van War Child, dankte alle aanwezigen voor hun steun aan het goede doel: `Ik heb vanavond heel veel betrokkenheid van de mensen gevoeld, daar heb ik enorm van genoten'

`Het is een goede zaak dat Feyenoord niet alleen het vizier heeft op het sportieve aspect, hoewel dat altijd de boventoon moet en zal voeren', zei trainer Mario Been, die aan het eind van de avond de cheque met daarop de opbrengst van het Galadiner overhandigde aan Van Bronckhorst en Verloop. `Spelers van ons beseffen ook dat er wat dat betreft meer in de wereld is dan voetbal alleen en een avond als deze helpt daar enorm bij.'

Het VIP arrangement voor het concert van Marco, leverde uiteindelijk EUR 11.000 op tijdens de veiling. Het hoogste bedrag dat tijdens de veiling werd geboden, ging naar een arrangement voor zes personen voor de wedstrijd Manchester United tegen Chelsea op 7 mei 2011. Dit bijzondere item leverde 27.000 euro op voor de goede doelen.

War Child bedankt alle aanwezigen van het galadiner voor hun enorme betrokkenheid. We zijn ontzettend blij met het eindbedrag en trots op partner Feyenoord!