Gemeente Zevenaar


08-12-2010: Gemeente Zevenaar, horeca en verenigingsleven vinden elkaar

De gemeente Zevenaar, de reguliere horeca en het verenigingsleven hebben overeenstemming bereikt over het houden van feesten in verenigingsgebouwen. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over het schenken van alcohol tijdens verenigingsactiviteiten.

Het verenigingsleven in Zevenaar is zeer content met de regeling zoals deze nu tot stand is gekomen. De regeling garandeert een rijk verenigingsleven in Zevenaar. Koninklijke Horeca Nederland vindt de regeling een evenwichtige afweging tussen de belangen van de verenigingen en de horeca.

Verenigingen mogen tot twee uur na afloop van de verenigingsactiviteiten alcohol schenken. Ook mag na thuiskomst van een uitwedstrijd nog twee uur worden ânageborreldâ. De tap moet uiterlijk om 1.00 uur dicht. Daardoor kunnen verenigingen grotendeels bestaande activiteiten organiseren, zonder ontheffing aan te vragen. Indien het geen verenigingsactiviteit betreft, mag alleen alcohol worden geschonken met een ontheffing. De gemeente verleent maximaal twee ontheffingen per jaar. Voor zes gebouwen in Zevenaar geldt een ruimere regeling. Daarvoor kunnen vier ontheffingen per jaar worden verleend.

Het college van burgemeester en wethouders verwerkt de afspraken in het beleid dat op 1 januari 2011 in werking treedt. Â