Gemeente Zevenaar


09-12-2010: Zevenaarse horeca met Oud & Nieuw open tot vijf uur

Tijdens de komende jaarwisseling mag de Zevenaarse horeca tot vijf uur open blijven. Normaliter moeten horecabedrijven om twee of uiterlijk drie uur hun deuren sluiten. In regionaal verband is afgesproken om dit met Oud & Nieuw te verlengen tot vijf uur.

Evaluatie van de voorgaande jaarwisseling heeft geleerd dat dit sluitingsuur het meest gunstig is. Het tijdstip van vijf uur levert namelijk twee voordelen op. Ten eerste is het dan mogelijk om voor voldoende politie-inzet te zorgen. Een later sluitingsuur valt gelijk met het wisselen van de dienst. Het is geen optie de politiediensten te verlengen, aangezien dit niet verantwoord is. Ten tweede wordt voorkomen dat horeca non-stop open kunnen blijven, daar zij om zes uur de deuren weer mogen openen.

Om ervoor te zorgen dat de afloop ordentelijk verloopt, gelden tijdens het laatste half uur een aantal beperkingen. Zo mogen horecazaken die geen alcohol verkopen na half vijf geen consumpties meer verstrekken. Horecazaken die alcohol verkopen, moeten de laatste consumptie voor kwart voor vijf hebben verkocht. Ook moeten deze zaken vanaf half vijf de muziek zachter zetten en de lichten aan doen. De regels gelden zowel voor de horeca als voor evenementen tijdens de jaarwisseling.
Â