Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 9 december

Alkmaar, 09-12-2010 o 14.00 uur

Hennepkwekerijen

Heerhugowaard, woensdag 8 december

Op woensdag werd een onderzoek ingesteld in een woonboerderij aan de Mondriaanlaan in Heerhugowaard. Op de zolder van het pand werd in vijf slaapkamers hennep aangetroffen. In totaal stonden er 578 planten. De planten en de apparatuur van de kwekerij (lampen, transformatoren, pompen ed) werden in beslag genomen. Een 64-jarige man uit Amersfoort, die in het pand aanwezig was, werd als verdachte aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Noord-Scharwoude, woensdag 8 december

Op woensdag trof de politie op de zolder van een woning aan de Korenmolen een hennepkwekerij aan met in totaal 375 planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De planten en de apparatuur uit de kwekerij werden in beslag genomen. De bewoners van het pand zijn uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Brand door hennepkwekerij

Heerhugowaard, donderdag 9 december

Het is niet voor niets, dat de politie streng controleert op de kweek van hennep. Het is de politie niet alleen te doen om de aanpak van de zware criminaliteit die tegenwoordig achter de hennephandel zit. Het gaat in de eerste plaats om de veiligheid van burgers.

Op donderdagmorgen omstreeks 06.45 uur meldde een bedrijf aan de Maxellstraat in Heerhugowaard sterke rookontwikkeling in hun bedrijfspand. Onderzoek wees echter uit dat de rook uit een aangrenzend pand kwam. Hier bleek in twee ruimtes hennep te worden geteeld. In een ruimte stonden 450 planten die nagenoeg helemaal waren weggeschroeid. Ook van de 130 planten in een tweede ruimte was weinig meer over. De brandweer kon de schade beperkt houden tot de kweekruimtes. Er was echter niet veel meer voor nodig geweest om tot een grote bedrijfsbrand te komen. Hierdoor zouden ook andere bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw gevaar hebben opgelopen.

In het pand was verder niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennep. De hennepresten en de apparatuur in de kwekerij werd in beslag genomen.

Koperdief aangehouden

Hoorn, donderdag 9 december

Op donderdagmorgen omstreeks 05.50 uur kreeg de politie een melding dat een man bezig was een koperen plaat weg te slopen bij een pand aan de Van Dedemstraat in Hoorn. Ter plaatse werd een 40-jarige man uit Oosterblokker aangetroffen probeerde een koperen plaat van een muur te krijgen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zal hij ook worden gehoord over soortgelijke koperdiefstallen in de regio.

Mishandeling

Julianadorp, woensdag 8 december

Op woensdagavond omstreeks 22.35 uur werd een 20-jarige man uit Den Helder mishandeld op de Doorzwin in Julianadorp. De man liep buiten voor zijn woning toen hij geraakt werd door een kogeltje uit een windbuks. Het projectiel trof het slachtoffer aan zijn slaap.

Het slachtoffer werd met een verwonding overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Hier bleek het uiteindelijk om een oppervlakkige verwonding te gaan.

De politie stelde een onderzoek in waarbij onder anderen een politiehond werd ingezet. Het onderzoek leverde nog geen verdachten op.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

Aanrijding met letsel

Obdam, woensdag 8 december

Op woensdagmiddag omstreeks 14.05 uur raakte een 17-jarige jongen uit Avenhorn gewond bij een aanrijding op de Dobber in Obdam. Het slachtoffer reed op een scooter en botste op een bestelbus die vermoedelijk achteruit vanuit een oprit bij een bedrijf kwam. De bus werd bestuurd door een 63-jarige man uit Wieringerwaard. Het slachtoffer brak vermoedelijk beide benen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De scooter is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel en drank

School, donderdag 9 december

Op donderdagmorgen omstreeks 02.40 uur raakten een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Schoorl gewond bij een aanrijding op de Damweg in hun woonplaats. De man reed als bestuurder van een personenauto over de Damweg in de richting Schoorldam. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen een paaltje tot stilstand. De man en de vrouw, die als passagier meereed, werden voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier werd van de man een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol gecontroleerd. Volgens de bestuurder was de gladheid de oorzaak van het ongeval.

Auto de sloot in

Heiloo, woensdag 8 december

Op woensdagavond omstreeks 21.45 uur raakte een personenauto in de sloot naast de A9 onder Heiloo. De inzittenden, een gezin uit Hoofddorp, bestaande uit een 39-jarige vader (bestuurder), een 30-jarige moeder en twee zoons van 5 en 3, reed in een personenauto over de A9. Hier raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De auto raakte in een slip, sloeg meerdere malen over de kop en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De moeder kon op eigen kracht de wal bereiken. Zij bleek een arm en een been te hebben gebroken. De vader bracht eerst de kinderen in veiligheid op het dak van de auto en klom daarna zelf ook op het dak. Met behulp van brandweer en ambulancepersoneel wist de politie de slachtoffers op het droge te krijgen. Zij werden allen overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar en het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. Een duiker stelde een onderzoek in de sloot in omdat de slachtoffers niet duidelijk konden aangeven of er nog meer slachtoffers waren. Er werd echter niemand aangetroffen. Dit werd later door de slachtoffers bevestigd.

Doorrijden na aanrijding

Oudkarspel, woensdag 8 december

Op woensdagavond omstreeks 19.10 uur vond er een aanrijding plaats op de Provincialeweg in Oudkarspel. De bestuurder van een personenauto raakte in een slip, botste met zijn auto in de berm tegen enkele betonblokken waarna de auto over de kop sloeg en op de rijbaan tot stilstand kwam. De bestuurder verliet de auto en liep weg. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de bestuurder niet meer aangetroffen. De totaal vernielde auto werd afgevoerd.

Een onderzoek bij de woning van de eigenaar van de auto, een 43-jarige man uit Heerhugowaard, leverde nog geen bestuurder op. De politie stelt een onderzoek in.

Illegaal vuurwerk

Enkhuizen, woensdag 8 december

Op woensdagmorgen werd een 25-jarige man uit Enkhuizen aangehouden voor het in bezit hebben en mogelijke handel in illegaal vuurwerk. Bij de verdachte in zijn woning werden twee Romeinse Kaarsen. Dit vuurwerk is volgens de Nederlandse wetgeving te zwaar en mag niet aan particulieren verkocht worden. De verdachte verklaarde het vuurwerk voor eigen gebruik te hebben gekocht omdat het Nederlandse vuurwerk veel te licht is. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van handel in vuurwerk. De Romeinse kaarsen werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

Den Helder, woensdag 8 december

Op woensdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Zanddijk in Den Helder. Tussen 10.00 en 11.00 uur kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Vermiste Margreet Balk nog steeds niet terecht

Medemblik, 5 oktober

De 52-jarige Margreet Balk (geh. Van den Broek) uit Medemblik, die op 5 oktober 2010 uit Medemblik verdween, is nog steeds niet terecht. De politie verzoekt nogmaals getuigen die iets hebben gehoord over de verdwijning, of de vrouw vanaf 6 oktober nog hebben gezien om contact op te nemen. De politie in Medemblik is te bereiken via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

De vrouw werd voor het laatst gezien in haar woning aan de Tuinstraat in Medemblik op dinsdagavond 5 oktober om 18.00 uur. De vrouw had kort daarvoor haar gehandicapte dochter bij de buren gebracht met de mededeling dat zij even weg moest, maar snel weer terug zou komen. De vrouw vertrok in een personenauto. Zij kwam echter niet terug en sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Margreet Christina van den Broek-Balk is 52 jaar oud, heeft een normaal postuur en halflang blond haar. Zij is vertrokken in een grijze Volkswagen Fox met kenteken 11-SJ-BH.

In de zoektocht naar de vermiste is onder anderen gezocht bij en in het IJsselmeer en Markermeer. De vrouw of haar auto werden echter niet gevonden.