Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Snelheidslimiet voor scootmobielen

in Winkelcentrum Keizerswaard

Portefeuillehouder Norbert Swaneveld plakt 1e sticker

In winkelcentrum Keizerswaard geldt voortaan een snelheidslimiet voor scootmobielen van maximaal 5 kilometer per uur. Op 6 december jl. heeft Norbert Swaneveld van het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde de 1e sticker geplakt op een van de toegangsdeuren van het winkelcentrum. Scootmobielbestuurders worden hiermee op hun verantwoordelijkheden gewezen als het gaat om rijgedrag en snelheid.

Het gaat hier om een initiatief van COSBO Rotterdam, de belangenbehartiger van alle Rotterdamse senioren.

Een scootmobiel is een prima vervoersmiddel als er veilig en verantwoord gebruik van wordt gemaakt. Helaas komen bij COSBO sinds langere tijd veel klachten binnen over te hard rijdende senioren in een scootmobiel. Vooral in de winkelgebieden, winkelcentra en op trottoirs zorgt dit voor een hoop ergernis en een toenemend aantal gewonden na een aanrijding met een scootmobiel.

Winkeliersvereniging Keizerswaard, hierin vertegenwoordigd door hun servicemanager, heeft zich achter dit initiatief geschaard. Zij zullen scootmobielbestuurders die te hard rijden in het winkelcentrum dan ook zelf op hun rijgedrag aan gaan spreken.

De stickers worden op alle toegangsdeuren van winkelcentrum Keizerswaard geplaatst en zijn duidelijk herkenbaar aan de rode waarschuwingsrand. De stickers zijn een eigen ontwerp van COSBO Rotterdam (Dyon) en op te vragen via info@cosbo-rotterdam.nl