BP Nederland

BP sluit Individueel Convenant Horizontaal Toezicht met Belastingdienst

Publicatiedatum: 09 december 2010
Capelle aan den IJssel, 9 december 2010 â BP heeft vandaag een Individueel Convenant Horizontaal Toezicht gesloten met de Nederlandse Belastingdienst, waarin is vastgelegd hoe de partijen met elkaar om wensen te gaan. Zij realiseren hiermee een effectieve en efficiënte werkwijze, waarbij gestreefd wordt naar een permanent actueel inzicht in relevante gebeurtenissen en een snelle standpuntbepaling, teneinde de rechtszekerheid te vergroten.

De onderlinge relatie tussen BP en de Belastingdienst is gebaseerd op transparantie, begrip en wederzijds vertrouwen. Uiteraard zijn en blijven de rechten en verplichtingen op basis van wet- en regelgeving zonder enige beperking van toepassing.

Aan het sluiten van het Convenant is een uitgebreide compliance verkenning voorafgegaan. Daarbij is verkend op welke wijze er bij BP aandacht is voor de fiscaliteit. Ook is gekeken of er concrete aanwijzingen zijn dat zowel BP als de Belastingdienst transparant willen zijn en of er vanuit vertrouwen kan worden gewerkt.

De compliance verkenning heeft tot de conclusie geleid dat horizontalisering van het toezicht bij BP mogelijk is.