FloraHolland


Overeenkomst FloraHolland en Samenwerkingsverband Kwekersoftware getekend

FLORAHOLLAND, 9 december 2010 (persbericht)

- Bloemenveiling FloraHolland en het Samenwerkingsverband Kwekersoftware tekenden woensdag 8 december een samenwerkingsovereenkomst. Doel van de samenwerking is een soepeler verloop van nieuwe softwarereleases. Met de verdergaande virtualisering van het veilsysteem worden steeds meer geautomatiseerde berichten verstuurd in de sierteeltketen. Goede koppelingen tussen de verschillende softwaresystemen zijn daarbij essentieel.

Regelmatig vindt een update of een nieuwe release plaats van de software van veilingsystemen. Kwekersoftwarebedrijven vertalen die wijzigingen naar de software van kwekers. In de overeenkomst is afgesproken dat de veiling en het Samenwerkingsverband elkaar vroegtijdig informeren over actuele ontwikkelingen die van invloed zijn op ketenreleases en kwekersoftware. "Wij kunnen nu eerder meedenken en meebeslissen met de veiling en kunnen daarom betere kwaliteit leveren aan onze klanten", aldus Leo Olsthoorn van Olsthoorn Automatisering en Jos Bijleveld van Effice. Floris Olthof, manager Product- en MarktDiensten FloraHolland zegt: "Wij gaan deze overeenkomst als partners aan om uiteindelijk gezamenlijk te komen tot een foutloos, pragmatisch en efficiënt ketensoftware-releaseproces".

Samenwerkingsverband Kwekersoftware
Het Samenwerkingsverband Kwekersoftware bestaat uit AntEater, Effice Software, Nova Soft, en Olsthoorn Automatisering. SDF Tuinbouwautomatisering, ook een van de grote spelers, neemt niet deel maar steunt het initiatief. De vijf softwarebedrijven vertegenwoordigen samen meer dan 90% van de markt. Het samenwerkingsverband is opgericht om de samenwerking tussen softwareleveranciers, veilingen en de stichting Florecom te bevorderen om daarmee tot een betrouwbare uitwisseling van berichten in de keten te komen.

Bij de foto: (met de klok mee) Jan Paul Landman, Pieter van der Schee, Floris Olthof van FloraHolland, Leo Olsthoorn van Olsthoorn Automatisering, Jos Bijleveld van Effice en Linda Beeksma FloraHolland.