Woonbond


09-12-2010

Huurder gezocht voor publiciteit rond nieuwe toewijzingsregels

De Woonbond wordt momenteel veelvuldig gebeld door journalisten die zich verbazen over de nieuwe toewijzingsregels voor sociale huurwoningen. Het kabinet heeft besloten dat huurders met een bruto inkomen van meer dan 33.000 euro vanaf 1 januari 2011 niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Woningcorporaties mogen 90 procent van hun woningen alleen nog maar verhuren aan huurders met een inkomen beneden die 33.000 eurogrens. De grote consequenties die dat heeft, beginnen duidelijk te worden. Op een eerdere oproep van de Woonbond hebben een tiental huurders gereageerd, maar die hebben allemaal hun verhaal al gedaan, of zijn niet van plan te verhuizen. Vandaar deze tweede oproep. Bent u huurder, komt u door de nieuwe regels in de knel, en bent u bereid zich te laten interviewen over uw situatie, laat ons dat dan weten.

Wij denken aan jonge stellen die al in een huurwoning zitten, maar graag zouden doorstromen naar een grotere huurwoning en die dat gezien hun inkomen niet meer mogen. Ook denken we aan een huurder met een inkomen van meer dan 33.000 euro die (of een stel dat) al relatief lang op de wachtlijst staat voor een eerste huurwoning. Vooral ook graag huurders uit Almere, Amsterdam (en omgeving) en Amersfoort, omdat de verhuurders in die plaatsen hebben aangegeven de nieuwe regels strikt te zullen hanteren.

Als u reageert, beschrijf dan alstublieft uw situatie in het kort en vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden. U kunt uw e-mail sturen naar communicatie@woonbond.nl