Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-12-2010

Politie houdt verdachte overval aan

TILBURG: De politie arresteerde donderdagmorgen 9 december 2010 een 24-jarige Tilburger. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een tabakszaak aan het Textielplein.

Het misdrijf vond plaats op vrijdagochtend 15 oktober 2010. Bij de overval raakte niemand gewond.. Hij kwam de zaak rond 09.15 uur de zaak binnen en hij had zijn gezicht bedekt. Op dat moment was er één medewerkster aanwezig. Onder dreiging van een vuurwapen eiste hij geld. De overvaller ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De politie-inzet meteen na de overval resulteerde niet meteen in een aanhouding. Bij die actie werden diverse agenten en een speurhond ingezet en een SMS-Alert bericht verstuurd.

Een speciaal overvallenteam van de politie Midden en West Brabant onderzocht de zaak, waarbij het spoor leidde naar de 24-jarige Tilburger. De verdachte werd donderdagochtend aangehouden, waarbij direct zijn woning doorzocht werd. De arrestant is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Uiteraard wordt bekeken of de verdachte zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan andere soortgelijke delicten.

De politie Midden en West Brabant heeft de aanpak van overvallen hoog op de agenda staan. Tijdens het donkere dagen offensief zijn er niet alleen preventieve acties om overvallen te voorkomen. Ook zijn er rechercheurs vrijgemaakt om zich fulltime met de opsporing van overvallers en straatrovers bezig te houden. Het publiek kan helpen in de strijd tegen overvallen. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.
Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op
0800-7000.

Hardleerse automobilist rijdt herhaaldelijk te snel voorbij flitspaal

TILBURG: Een 24-jarige Poolse automobilist heeft hopelijk zijn lesje geleerd wat betreft zijn rijgedrag. De man, verblijvend in Tilburg, reed in oktober 2010 maar liefst achttien keer te snel voorbij een flitspaal op de N65, ter hoogte van Udenhout. Ter plaatse is 80 km/uur toegestaan, maar de man reed tussen de 90 en 137 km/uur (niet
gecorrigeerd). Op basis van zijn kenteken kon de Pool achterhaald worden. Hij kreeg dinsdagavond voor vijftien snelheidsovertredingen in totaal 1.413,- aan boetes. In drie gevallen was het de snelheid zo hoog dat er proces-verbaal wordt opgemaakt en het Openbaar Ministerie moet beslissen over een passende sanctie.

Zakkenroller opgepakt

TILBURG: Op woensdag 08 december 2010 omstreeks 15.20 uur werd er een zakkenroller op heterdaad betrapt. Dat gebeurde in een warenhuis op de Heuvelstraat. De bedrijfsbeveiliging droeg de 36-jarige man over aan de politie. De verdachte was opgepakt nadat hij een portemonnee van een Belgische klant had gestolen. De zakkenroller had kans gezien om de portemonnee van de 33-jarige vrouw in een onbewaakt moment uit haar tas te halen. De verdachte gaf in eerste instantie een valse naam op en bleek in het bezit te zijn van een vervalst paspoort. Na onderzoek werd vast gesteld dat het ging om een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-12-2010 16:35 | © Regio Midden en West Brabant |