Gemeente Loppersum

Het Lopster college in gesprek met Wirdum en Zeerijp

Loppersum, 9 december 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Loppersum heeft gesproken met het bestuur van dorpsbelangen Wirdum en Zeerijp. Het college wil zo de contacten met de dorpen verbeteren en meer voeling krijgen met zaken die spelen. Onderstaand een impressie van de gespreksonderwerpen.

Wirdum
Het bestuur van Dorpsbelangen vraagt specifiek aandacht voor de verkeersomleiding door het dorp Wirdum. De verkeersdruk is hierdoor nogal toegenomen. De politie gaat handhavend optreden om de snelheidsovertredingen terug te brengen. Ook heeft het bestuur het college bijgepraat over de dorpsvisie. Zo is gesproken over de lopende projecten, zoals de aanplant van de Fromaweg en de omgeving van het dorpshuis. Een grote groep vrijwilligers (45) heeft geholpen met het snoeien en planten van nieuwe haagbeuk. Wethouder Jan Stoel heeft de eerste haagbeuk geplant. Dorpsbelangen heeft aangegeven binnenkort een geactualiseerde dorpsvisie te kunnen overhandigen. Tot slot heeft Dorpsbelangen zijn zorgen geuit over het voortbestaan van de school, aangezien het leerlingaantal sterk terugloopt.

Zeerijp
Het bestuur van Dorpsbelangen in Zeerijp heeft met het college gesproken over de dorpsvisie. Er zijn een groot aantal onderwerpen uit de dorpsvisie uitgevoerd. Diverse werkgroepen zijn hier in het dorp mee bezig. Dorpsbelangen vraagt speciale aandacht voor het onderhoud van de gymzaal en voor het voortbestaan van de school.

In de maand januari gaat het college in gesprek met de dorpen van Middelstum en Huizinge.