FloraHolland


Winnaars Kwaliteitscompetitie Tulp bekend

FLORAHOLLAND (9 december 2010) - Tijdens de FloraHolland Tulpendag die deze week plaatsvond, werden de tien winnaars van de Kwaliteitscompetitie Tulp bekend gemaakt.

Overall Winnaar van de FloraHolland Kwaliteits Cup Tulp 2010 is Ben Meijland. Hij behaalde de hoogste score in houdbaarheid en beoordeling performance met minimaal vijf metingen en minimaal drie cultivars.

De overige winnaars zijn Fa. van Roon (Strong Gold), MTS.J. Winter & ZN (Monte Carlo), Groot-Vriend (Rococo), Kwekerij Jac. Uittenboogaard BV (Dynasty), Warmerdam-Someren (Debutante) en P.G. van der Peet (Yellow Flight) en voor tulp `divers assortiment' Triflor BV, J.A. Borst BV en Kwekerij de Tuintjes.

De winnaars ontvingen op het podium uit handen van Henk Barendse en Nel van den Berg, beide van Kenniscentrum Productkwaliteit, hun prijs.

Kwaliteitscompetitie
Afgelopen seizoen namen zo'n 150 aanvoerders deel aan de `Kwaliteitscompetitie Tulp', die sinds enkele jaren door het Kenniscentrum Productkwaliteit wordt georganiseerd. Gedurende het tulpenseizoen worden enkele bossen uit de aangevoerde partijen gehaald die na een transportsimulatie getest worden op houdbaarheid en uiterlijke kenmerken. De testen voor dit seizoen zijn onlangs weer gestart. Heeft u interesse in deelname aan de competitie of interesse in de resultaten van deze testen? Kenniscentrum Productkwaliteit, Nel van den Berg, T 071-409 45 64 of Egbert van der Does, T 071-409 42 86.