Vogelbescherming Nederland


Nieuws december 2010

Al meer dan 25.000 nieuwjaarswensen voor fluitactie Vogelbescherming

Donderdag 9 december 2010

Stuur een kaart De actie van Vogelbescherming Nederland `Fluit dit kabinet terug' kan op veel steun rekenen. Binnen vijf dagen tijd zijn er al meer dan 25.000 nieuwjaarswensen binnen gekomen tegen het natuurbeleid van het huidige kabinet.

Vogelbescherming Nederland is afgelopen zondag gestart met de actie `Fluit dit kabinet terug!' Via de site www.vogelbescherming.nl kan iedereen een nieuwjaarswens naar Mark Rutte sturen. In de boodschap wordt het kabinet opgeroepen vogels en natuur in Nederland een toekomst te geven. Binnen vijf dagen tijd zijn er al meer dan 25.000 nieuwjaarswensen bij Vogelbescherming binnen gekomen.

Vogelbescherming is met de actie gestart, omdat ons land met de huidige kabinetsplannen onleefbaar wordt voor vogels. De plannen betekenen concreet dat er nog meer ganzen dood geschoten gaan worden, de ontvogeling op het platteland gewoon doorgaat en onze trekvogels verhongeren.

Ook de komende weken kan iedereen nog een nieuwjaarsboodschap naar het kabinet versturen via www.vogelbescherming.nl. Begin januari worden alle kaarten aangeboden aan het kabinet.