Ingezonden persbericht



---



Persbericht

MADAME TUSSAUDS GAAT GAGA

Amsterdam, 4 november 2010 - Op donderdag 9 december voegt de flamboyante en excentrieke Lady Gaga zich bij de grootste beroemdheden in Madame Tussauds Amsterdam. Zij verschijnt tegelijkertijd in zeven andere Madame Tussauds attracties wereldwijd. Bijzonder aan deze unieke wereldwijde onthulling is dat elke attractie een andere beeltenis van Lady Gaga onthult.

Madame Tussauds heeft in nauwe samenwerking met haar favoriete designers acht verschillende stijlen geselecteerd om haar juiste looks te creëren. Nadere informatie over welke stad welke Gaga zal hebben, wordt strikt geheim gehouden. Fans ontdekken pas op de dag van de onthulling waar hun favoriete Lady staat. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de volgende looks:


. Kanten Lady - zoals tijdens de Brit Awards 2010: in Marie Antoinette-stijl met een kanten bodystocking van Alex Noble en masker van Philip Treacy.


. Telefoon - zoals in de Engelse TV-show "Friday Night with Jonathan Ross" in maart 2010: met telefoonhoed van Phillip Treacy in combinatie met een zwarte Armani-jas, broek met wijd uitlopende pijpen en torenhoge hakken.


. Harlekijn - zoals in het Grand Intercontinental Hotel Seoul, Zuid-Korea: met

zwarte bodysuit van Marjan Pejoski met oversized zwarte nekkraag en supersteil platina haar.


. Kinky laarzen - zoals in het Hakkasan restaurant in Londen, april 2009: met korte zwarte leren bodysuit van Bruno Pieters met uitsnijding waaronder een zwarte kanten beha zichtbaar is, eigenzinnige "schijf"-hoed en dijhoge zwarte laarzen.


. Mini Mouse - zoals gezien in de studio's van BBC Radio 1 in Londen: met zwarte latex bodysuit met één ontblote schouder en lang steil haar met knotjes à la "mini mouse".


. Haarhoed - zoals gezien bij Consumer Electronics Show in Las Vegas: Gaga's haar strak opgestoken onder een enorme waaiervormige hoed in platina kleur. Ze draagt een doorschijnende zwarte jurk.


. Bedrade "vleugeljurk" met "bliksemoog" - zoals tijdens de Duitse TV-show Wetten Dass ..? in november 2009: een zwarte, korte strapless jurk van Orschel-Read met lakleren veterlaarzen tot de dijen en één oog opgemaakt als een zwarte bliksemflits.


. Omvangrijk kapsel - zoals juli 2009 gezien buiten het Phoenix Hotel in Kopenhagen, Denemarken: met torenhoog paars haarstuk bovenop tot het middel reikende platina lokken, met huidkleurige bodysuit van Maison Martin Margiela, witte blazer en enorme plateauzolen.

"We kijken enorm uit naar de op handen zijnde komst van Lady Gaga in Madame Tussauds Amsterdam" zegt Boet Hensen (General Manager Madame Tussauds Amsterdam). "Dit is een van de meest omvangrijke projecten ooit in de geschiedenis van Madame Tussauds. Alle stijlen waar momenteel aan gewerkt wordt zijn fantastisch en we zijn er van overtuigd dat de look die we in Amsterdam krijgen goed in de smaak zal vallen bij haar fans."

Er wordt aan alle beelden tegelijk gewerkt door een enorm creatief team in de Tussauds Studio's in West-Londen, Engeland. Elk beeld werd eerst perfect in klei nageboetseerd voordat het een wassen afgietsel kreeg. Een team van zeer deskundige kunstenaars creëert daarna nauwkeurig kleur en huidtinten, waarbij elke sproet, moedervlekje en kuiltje gekopieerd worden, voordat visagisten, kappers en stilisten de look voltooien. Het nauwgezette proces zal vier maanden duren en kost 160.000 euro per beeld, de totale kosten komen op ruim 1,3 miljoen euro.

De wassenbeelden zullen tentoongesteld worden in de attracties in Amsterdam, Londen, Berlijn, New York, Hollywood, Las Vegas, Shanghai en Hongkong en zullen allemaal op 9 december 2010 onthuld worden.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek Dolfin via annemiek.dolfin@madametussauds.nl of 06 52 323 671. Bijgaande foto mag rechtenvrij gebruikt worden.

Madame Tussauds is onderdeel van de MERLIN ENTERTAINMENTS GROUP, de op één na grootste exploitant van bezoekersattracties ter wereld met 59 attracties en zes hotels, twee vakantiedorpen in 13 landen, verdeeld over 3 continenten. De attracties van Merlin Entertainments zijn LEGOLAND, alle Madame Tussauds wereldwijd, British Airways London Eye, SEA LIFE, Gardaland, Dungeons, London Aquarium, Alton Towers, Thorpe Park, Warwick Castle, Heide Park en Chessington World of Adventures.

In de Madame Tussauds Studio's in Londen worden al meer dan 150 jaar wassen beelden gemaakt. Elk meesterstuk wordt in minder dan vier maanden gemaakt door een team van 20 toegewijde beeldhouwers. Er wordt bij de totstandkoming van het beeld gebruik gemaakt van meer dan 500 exacte lichaamsmaten, echte hoofdharen worden stuk voor stuk aangebracht en voor het opbouwen van de huidskleur worden talloze lagen verf en tinten aangebracht, om zo de mate van verbazingwekkend realisme te bereiken waarmee Madame Tussauds al meer dan twee eeuwen wereldbekendheid geniet.

Madame Tussauds heeft attracties in Londen, New York, Las Vegas, Washington D.C., Hollywood, Amsterdam, Hong Kong, Shanghai en Berlijn . Iedere attractie biedt bezoekers de unieke gelegenheid tot 'interactie' met ongelofelijk levensechte iconische beelden van beroemde personen uit de film-, tv-, muziek- en sportwereld. Ook politiek leiders en historische beroemdheden ontbreken niet. Alleen in Amsterdam kun je een track mixen met de wereldberoemde DJ Tiësto, een balletje trappen met Ronaldinho, het land besturen vanuit de werkkamer van Minister President Balkenende of een modeshow lopen samen met topmodel Doutzen Kroes. Madame Tussauds Amsterdam is alle dagen van het jaar geopend met uitzondering van Koninginnedag en is gevestigd aan de Dam in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.madametussauds.nl.

Op regelmatige basis ontvangt u via de e-mail persberichten over Madame Tussauds Amsterdam. Sinds 1 oktober 2009 is er met betrekking tot het versturen van persberichten en/of nieuwsbrieven een wijziging in de Telecommunicatiewet van kracht wat inhoudt dat deze berichten alleen verstuurd mogen worden na toestemming van de ontvanger. U staat bij Madame Tussauds geregistreerd als media die onze persberichten graag wil blijven ontvangen. Mocht u onze persberichten toch liever niet (meer) of via een ander e-mailadres willenontvangen, vragen wij u een reply te sturen met uw boodschap. Wij zullen uw wijzigingen doorvoeren in onze database. Indien wij geen reply ontvangen, gaan wij ervan uit dat u op de hoogte wilt blijven van ons nieuws.


---- --