Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - NEST
Den Haag, 25-11-2010

Navid Nuur
The Eye Codex of the Monochrome
One Nest Stand #6, 9 december 2010, 20.00 uur

Deze One Nest Stand, een presentatie van één avond bij Nest, is het startpunt van een nieuwe fase in het oeuvre van Navid Nuur. Hij won de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2010 en zijn werk is op dit moment te zien in de tentoonstelling 'Taking place' in het Stedelijk Museum, Amsterdam.

In The Eye Codex of the Monochrome neemt Navid Nuur de visuele kwaliteiten van het monochroom onder de loep.

Nuur negeert de kunsthistorische perceptie van het werk van mensen als Turrel, Rothko en Kapoor en ontleedt het monochroom op basis van een persoonlijke visie waarin zichtbare patronen binnen een monochroom dienen als uitgangspunt voor verdere verwerking. Nuur combineert een lezing over zijn thesis met de presentatie van een aantal nieuwe werken die gebaseerd zijn op zijn persoonlijke verwerking van het monochroom. De presentatie wordt verder begeleid met een typisch Navid Nuur posterwerk; een symbiose tussen een publicitaire uiting en een zelfstandig functionerend werk. Deze multiple is vervaardigd voor de One Nest Stand bij Nest. Geïnteresseerden die tijdens de One Nest Stand een versie kopen ontvangen een special editie. De normale editie zal na 9 december exclusief bij Nest te koop zijn.

Nuur onderzoekt een concept op instinctieve wijze, waarbij het proces wordt gepresenteerd als eindresultaat. Zo noemt hij zijn werken geen sculpturen of installaties, maar 'interim modules', objecten die tot stand komen volgens regels en wetmatigheden die door hem zelf gedefinieerd zijn.

The Eye Codex of the Monochrome is de zesde One NEST Stand.


- Einde bericht -