Ingezonden persbericht


6 december 2010

Nieuw museum Humanity House laat bezoeker een ramp voelen Prinses Margriet opent 9 december nieuw museum in Den Haag

Op 9 december 2010 opent H.K.H. der Nederlanden Prinses Margriet het Humanity House in Den Haag. Het Humanity House is een museum en platform over mensen getroffen door rampen en conflicten. Het kersverse museum aan de Prinsegracht 8 in Den Haag is vanaf 10 december toegankelijk voor publiek. Om de opening te markeren, is het Humanity House op deze vrijdag gratis toegankelijk.

Nu kan iedereen aan den lijve ondervinden wat het is om op de vlucht te zijn voor een ramp of oorlog. In het Humanity House maakt de bezoeker precies datgene mee waarvan hij hoopt dat het hem nooit ècht zal overkomen. Binnen de museummuren vallen heel even alle zekerheden en elk gevoel van veiligheid weg. Daarnaast wordt het Humanity House een toonaangevend onafhankelijk en onpartijdig debatplatform voor mensen en organisaties die zich met deze thema's bezighouden. Het onderwijs biedt het Humanity House een educatief programma dat kinderen en jongeren meeneemt in het leven in een vluchtelingenkamp.

Het Humanity House is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. 'Het Humanity House biedt dé mogelijkheid om belangstellenden te laten zien wat er zich afspeelt achter de berichtgeving op het gebied van humanitaire kwesties', zegt Cees Breederveld, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. Prinses Margriet is vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

Het Humanity House is heel toepasselijk gevestigd in de Internationale Stad van Vrede en Recht, de tweede VN-stad van de wereld. In Den Haag worden besluiten genomen die de wereld en de mensheid raken. In de stad werken 131 internationale instellingen en organisaties met ruim 14.000 medewerkers aan de wereldvrede.

Meer informatie online: www.humanityhouse.org.


---