Gemeente Heerde











Deventer naar GGD IJsselland, Heerde naar GGD Gelre-IJssel

De gemeente Deventer is per 1 januari 2011 onderdeel van het werkgebied van GGD IJsselland en niet meer van GGD Gelre-IJssel. Vice versa geldt dat voor de gemeente Heerde. Deze congruentie van het werkgebied van de GGD met die van de veiligheidsregio is een verplichting die opgenomen is in de wet Publieke Gezondheid.
Voor GGD Gelre-IJssel is dit Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, voor GGD IJsselland is dit Veiligheidsregio IJsselland.

Gemeente Deventer
Voor de inwoners van de gemeente Deventer verandert er, naast de naamswijziging (GGD Gelre-IJssel wordt voor hen voortaan GGD IJsselland) en de contactgegevens, niets. De producten en diensten blijven (ongewijzigd) geleverd worden op diverse locaties in Deventer. Cliënten kunnen in Deventer terecht voor reizigersadvisering/vaccinatie, soa/sense-spreekuren en tbc controles. De jeugdgezondheidszorg blijft aangeboden worden op de scholen.

Gemeente Heerde
Voor inwoners van de gemeente Heerde verandert, er naast de naamswijziging (GGD IJsselland wordt voor hen voortaan GGD Gelre-IJssel) meer. Voor zorg op locatie (reizigerszorg, soa/sense-spreekuren en tbc bestrijding) zijn zij vanaf 1 januari 2011 aangewezen op een locatie van GGD Gelre-IJssel.

Informatie GGD'en
De overdracht van patiëntendossiers vindt conform de daarvoor geldende regels plaats en gebeurt zorgvuldig.
Voor meer informatie over de producten en diensten en spreekuren van beide GGD'en kunt u terecht op www.ggdgelre-ijssel.nl en www.ggdijsselland.nl.
GGD Gelre-IJssel, Deventerstraat 43, 7311 LV Apeldoorn, is te bereiken op 088 - 443 30 00.
GGD IJsselland, Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle, is te bereiken op 038 - 428 14 28.

Territoriale congruentie GGD-regio's en veiligheidsregio's
Territoriale congruentie betekent een gemeenschappelijke regeling voor de GGD voor hetzelfde territoriaal afgebakend gebied als de gemeenschappelijke regeling voor de veiligheidsregio. Hierbij is er maximaal één GGD per veiligheidsregio werkzaam. Met de territoriale congruentie wil het kabinet de GGD'en op dezelfde schaal organiseren als andere hulpverleningsdiensten (politie, brandweer, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) en ambulancezorg) om gecoördineerde taakafstemming en -uitvoering te verbeteren. Daarmee wordt de gecoördineerde voorbereiding op en uitvoering van opgeschaalde (publieke) gezondheidszorg, bijvoorbeeld epidemie-uitbraken, door de GGD en GHOR verbeterd.



E I N DE   P E R S B E R I C H T