Dura Vermeer

Woerde-Gouda - 09 december 2010

Officiële opening spitsstrook A12 Woerden-Gouda

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu opent vandaag om 10:30 uur op officiële wijze de spitsstrook tussen Woerden en Gouda.

Dura Vermeer Divisie Infra Business Unit Grote Projecten, Dura Vermeer Divisie Infra, Dura Vermeer Beton- en Waterbouw en Dura Vermeer Infrastructuur Midden West hebben samen met SPIE en Rijkswaterstaat 72 dagen aan dit 18 kilometer lange project gewerkt. Tevens is er over de gehele rijbaan groot onderhoud gepleegd, zo zijn naast het versterken en vervangen van de asfaltconstructie, onder meer de geleiderails en matrixborden vervangen.

Naaste de opening van de spitsstrook Woerden - Gouda zal de minister ook de vierde rijstrook tussen Woerden en Utrecht Oudenrijn openen en het startschot geven voor de werkzaamheden voor een vierde rijstrook tussen Gouda en Woerden.

De drie projecten op de A12 zijn onderdeel van het programma Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De Spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht van betrokkenen. Bij de dertig Spoedaanpakprojecten gaat uiterlijk in mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden uiterlijk in mei 2011 afgerond. Inmiddels is bij 18 projecten de schop de grond ingegaan. Drie trajecten zijn al geopend.

De aanleg van spitsstroken en extra rijstroken zijn van groot belang voor de doorstroming van verkeer en de bereikbaarheid van steden in de corridor Den Haag - Utrecht.