Ingezonden persbericht


Cloud-serviceprovider Cyso consolideert datacenteractiveiten IN nieuw eQUINIX-datacenter in amsterdam

Amsterdam, 9 december 2010 - Equinix, leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, maakt bekend dat Cyso, een Nederlandse leverancier van cloud-diensten, zijn datacenteractiviteiten onderbrengt in het vierde International Business Exchange-datacenter (IBX) van Equinix in Nederland (AM2). Dit nieuwe datacenter wordt vandaag feestelijk geopend.

Cyso is een van de eerste Internet Service Providers (ISP's) in Nederland. Het bedrijf besloot onlangs zijn datacenteractiviteiten in het nieuwe state-of-the-art AM2 IBX-datacenter van Equinix onder te brengen om zo zijn portfolio uit te breiden met cloud-diensten. Cyso koos bewust voor de wereldwijde Platform Equinix-oplossing om zijn diensten internationaal te kunnen aanbieden. Het bedrijf kan hierdoor inspelen op alle eisen van klanten, ongeacht hun locatie.

"De voordelen van het onderbrengen van onze systemen bij Equinix gaan veel verder dan toegang tot betrouwbare datacenterdiensten. De echte toegevoegde waarde van Equinix ligt in de wereldwijde spreiding van zijn datacenters", zegt Paul Bankert, Manager Business & Software Development bij Cyso. "Wij hebben ambitieuze plannen om internationaal uit te breiden en zijn ervan overtuigd dat we nu uitstekend gepositioneerd zijn om deze groei te ondersteunen."

Naast wereldwijd bereik profiteert Cyso ook van de mogelijkheid om de prestaties van zijn cloud-diensten te optimaliseren dankzij de toegang tot meer dan 45 carriernetwerken en directe toegang tot de AMS-IX. Dit is de grootste onafhankelijke stedelijke Internet Exchange ter wereld. Cyso kan via het ecosysteem binnen enkele uren verbindingen leggen met carriers. Zo breidt Cyso zijn netwerk snel en makkelijk uit om in te spelen op klanteisen.

"Wij blijven in Amsterdam een sterke groei zien in de vraag naar onze datacenterdiensten en zijn verheugd dat we tegemoetkomen aan de eisen van Cyso bij het uitbreiden naar cloud-dienstverlening", zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Nederland. "Ons unieke, wereldwijde platform biedt klanten toegang tot een rijk ecosysteem van potentiële partners. Zij kunnen verbinding leggen met andere toonaangevende bedrijven en hun zakelijke mogelijkheden optimaliseren."

AM2 is het vierde datacenter van Equinix in Nederland. De tweede fase werd in het derde kwartaal van 2010 afgerond.

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) verbindt bedrijven wereldwijd met partners en klanten op basis van een platform van hoogwaardige datacenters. Deze datacenters omvatten dynamische ecosystemen en voorzien in de breedste keus uit netwerken. Meer dan 3.100 bedrijven op het gebied van cloud-diensten, digitale content en financiële dienstverlening hebben verbindingen naar meer dan 600 netwerkserviceproviders. Deze bedrijven vertrouwen op Platform Equinix voor zakelijke groei, betere applicatieprestaties en de bescherming van hun belangrijkste digitale bedrijfsmiddelen. Equinix is actief in 35 strategische markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf investeert continu in zijn platform om groei bij klanten te ondersteunen.

Meer informatie is beschikbaar op www.equinix.com.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico's en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-diensten; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico's die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.

Perscontacten