Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tamron introduceert 's werelds lichtste en kleinste 15x zoomobjectief voor op reis met Piëzo AF motor

Nieuwe 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD (Model B008) met ultrasone Piëzo AF motor voor SLR camera's in APS-C formaat.

Nieuw-Vennep, 9 december 2010 - Tamron introduceert een nieuw megazoom objectief voor op reis met een bereik van 18-270mm. Tamron heeft nog steeds 's werelds grootste brandpuntsbereik in SLR objectieven.1 Het objectief is voorzien van een volledig nieuw ontwikkelde Piëzo ultrasone motor die een geruisloze, nauwkeurige en extreem snelle autofocus garandeert. Daarnaast werd de unieke (VC) stabilisatie technologie verbeterd voor een nog compacter design. Dit objectief blinkt uit door een bijzonder grote veelzijdigheid, met een bereik voor vrijwel iedere fotografische situatie. De compacte bouw en de lichtgewicht constructie maken het tot de ideale reispartner. De nieuwe Tamron 18-270mm beschikt niet alleen over het hele scala van groothoek voor landschappen tot telefotografie, maar ook over een macro mogelijkheid met een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:3,8. Marco is over het gehele zoombereik te gebruiken om zo kleine zaken in het leven groter af te beelden. De Nikon en Canon uitvoeringen van de 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD zullen vanaf eind december verkrijgbaar zijn. De Sony uitvoering zal op een nog nader te publiceren tijdstip leverbaar zijn.2

Produkt bijzonderheden in het kort

. 15X Zoom - grootste zoombereik ter wereld
. Compact en lichtgewicht, om altijd mee te kunnen nemen
. Geruisloze en zeer snelle Piëzo ultrasone motor
. VC (Vibratie Compensatie) beeldstabilisatie
. Maximale vergrotingsmaatstaf 1:3.8 bij minimum instelafstand van 0.49 meter
. Di II objectief - geoptimaliseerd voor gebruik met APS-C formaat digitale sensoren

Importeur Nederland Transcontinenta B.V., Tarwestraat 29, 2153 GE Nieuw-Vennep. Tel. +31 (252)687555, Fax +31 (252)676149, E-mail : info@transcontinenta.nl, Website: www.transcontinenta.nl Contact persoon: Eric de Jonge, Marketing Communicatie

PERSBERICHT
Technische specificaties
Model: B008
Brandpuntbereik: 18-270mm
Maximaal diafragma: F/3.5 - 6.3
Beeldhoek (diagonaal): 75°33'- 5°55'
Lensconstructie: 16 elementen, 13 groepen
Minimale afstandsinstelling: 0,49 meter
Maximale vergrotingsmaatstaf: 1: 3.8 (op f=270mm: min. afstand. 0,49 meter) Filtermaat: 62mm
Lengte: 88mm3, 4
Totale lengte: 96.4mm3,5
Diameter: 74.4mm
Gewicht: 450g3
Aantal diafragmalamellen: 7
Minimum diafragma: F/22 - 40
Standard accessoires: Bloemvormige zonnekap
Beschikbare vattingen: Canon, Nikon, Sony2

*Specificaties, uitvoering, prestaties, etc., kunnen zonder voorafgaande aankondiging wijzigen.


1 Per 3 december 2010. Het Tamron model B003 heeft eveneens een brandpuntsbereik van 18-270mm.
2 De Sony uitvoering is niet uitgerust met het VC beeldstabilisatie systeem, omdat Sony digitale SLR body's al over ingebouwde beeldstabilisatie beschikken. Dientengevolge wordt het objectief met een Sony vatting gekenmerkt als de 18-270mm F/3.5-6.3 Di II PZD, zonder de VC aanduiding.
3 Specificaties als gegeven gelden voor de Nikon uitvoering.
4 Lengte is hier gedefinieerd als de afstand tussen het bajonetvlak en uiterste voorzijde van het objectief.
5 De totale lengte is gedefinieerd als de afstand tussen de uitstulping aan bajonetzijde en uiterste voorzijde van het objectief.

Details van de voornaamste eigenschappen

*PZD (PIËZO sturing)
Ultrasone motoren zijn in te delen in twee categorieën, afhankelijk van hoe de energie die de beweging stuurt wordt opgewekt: 'lopende golf' en 'staande golf' motoren. 'Lopende golf' motoren zien we bijvoorbeeld ook bij de 'circular arc' ultrasone motor die in de kortgeleden geïntroduceerde 70-300mm F/4-5.6 VC USD wordt toegepast. De 18-270mm F/3.5-6.3 Di II PZD maakt gebruik van een nieuwere technologie, de PZD (PIEZO Drive), die functioneert volgens het 'staande golf' principe.

Importeur Nederland Transcontinenta B.V., Tarwestraat 29, 2153 GE Nieuw-Vennep. Tel. +31 (252)687555, Fax +31 (252)676149, E-mail: info@transcontinenta.nl, Website: www.transcontinenta.nl Contact persoon: Eric de Jonge, Marketing Communicatie

PERSBERICHT

Een 'staande golf' ultrasone motor gebruikt voltages van hoge frequentie om het piëzo-elektrisch (piëzo-keramisch) element te verstellen en te draaien, zodat het element volgens een 'staande golf' principe wordt bewogen. De metalen punt is het contact van het element met de rotor, en beschrijft een elliptische baan vanuit de rotatie van het bewegende element. De hierbij ontstane frictie stuurt vervolgens de rotor aan. 'Staande golf ' ultrasone motoren bieden aanzienlijke voordelen door sneller, geruislozer, nauwkeuriger en compacter te werken dan constructies die op 'lopende golf' zijn gebaseerd.

*VC (Vibratie Compensatie)
Tamron's VC mechanisme past een drie-spoels systeem toe, waarbij drie sturende spoelen voor bewegingscompensatie de VC lensgroep elektromagnetisch over drie stalen kogels aansturen. Het VC element wordt eenvoudig op zijn plek gehouden door contact met de drie stalen kogels, wat resulteert in vloeiende bewegingen met geringe frictie. Zo wordt een stabiel zoekerbeeld bereikt met uitstekende tracking prestaties, waarbij gelijktijdig de bewegingsonscherpte bij uit de hand genomen foto's plaatsmaakt voor briljante en gestoken scherpe opnamen.

*Nieuw VC mechanisme (toepassing met bewegende spoelen) Tamron's oorspronkelijk VC beeldstabilisatie systeem maakt gebruik van een constructie met zware bewegende magneten. In de nieuwe VC toepassing zijn de posities van de magneten en spoelen verwisseld, zodat het VC optische lenselement met de spoel is verbonden. De nieuwe VC constructie maakt gebruik van een mechanisme met lichtgewicht spoelen, zodat de pressie op het aandrijfsysteem lager wordt. Deze verbeterde, lichtere en compactere VC constructie draagt zo bij aan het uiteindelijke lage gewicht en compacte bouw van het objectief.

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht