Ministerie van Defensie

Landmacht neemt nieuw hoofdkwartier in gebruik

8 december 2010, 13.00 uur

Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee spreekt zijn trots en waardering uit voor de nieuwbouw. Foto: ministerie van Defensie Het nieuwe hoofdkwartier van de landmacht op de Kromhout Kazerne in Utrecht is gisteren in gebruik genomen. Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee, sprak zijn trots en waardering uit voor de nieuwbouw. "Een modern complex, waarbij `modern' niet het doel is, maar het middel."

De presentatie van het boek `Defensie en de Domstad', geschreven door het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) markeerde de ingebruikname. Directeur Piet Kamphuis overhandigde het eerste exemplaar aan de Utrechtse wethouder Harrie Bosch.

Hoofdkwartier

Directeur NIMH Piet Kamphuis (L) overhandigde het eerste exemplaar van het boek Defensie en de Domstad aan de Utrechtse wethouder Harrie Bosch. Foto: ministerie van Defensie

Op het hoofdkwartier werken ruim 800 medewerkers. Zij zorgen ervoor dat de landmachteenheden gereed staan ter bescherming van Nederland en zijn bondgenoten, het ondersteunen bij rampen en calamiteiten en een bijdrage kan leveren aan stabiliteit in crisisgebieden overal ter wereld.

Achtergrondinformatie

* Nieuw boek over het militair verleden van Utrecht