Ingezonden persbericht



---


Persbericht
Utrecht, 9 december 2010

Strategische samenwerking voor pedagogische kwaliteit in regio's Drechtsteden en Haaglanden

Op 8 en 10 december tekenen kinderopvangorganisaties en beroepsonderwijs in de regio's Drechtsteden en Haaglanden een convenant voor strategische samenwerking. Hiermee is in totaal in 19 van de 21 regio's in Nederland sprake van structurele samenwerking tussen werkveld en opleidingen.

Het convenant van Drechtsteden (onder de naam ROCKO Drechtsteden) is op 8 december in Dordrecht ondertekend namens 24 organisaties voor kinderopvang en peuterspeelzalen en door de bestuurders van de ROC's Da Vinci, Albeda en Hoornbeeck. De strategiegroep heeft zich bij het opstellen van het convenant laten inspireren door het convenant van de regio Rotterdam Rijnmond en bij de 'Punten van optimalisering' is o.a. gekeken naar voorbeelden uit de regio's Hoekse Waard en Rotterdam Rijnmond. Om de samenwerking handen en voeten te geven worden bij de ondertekening direct de eerste stappen van het projectplan gepresenteerd. De focus ligt daarin vooral op het begeleiden, beoordelen en examineren en op de inhoud van de curricula van niveau 3 en 4.

In de regio Haaglanden verlengen kinderopvangorganisaties en beroepsonderwijs op 10 december hun samenwerkingsconvenant dat in 2009 afliep. Meer dan twintig organisaties voor kinderopvang hebben de eerdere afspraken met ROC Mondriaan, Idee College en ROC Leiden hernieuwd en uitgebreid. In het nieuwe convenant is extra aandacht voor strategische sturing op hoger niveau in de organisaties. Naast bpv-begeleiding werken de samenwerkingspartijen in Haaglanden gezamenlijk aan communicatie met de achterban en ligt er een idee voor een innovatief project voor de branche.

In hun samenwerking met het beroepsonderwijs worden de kinderopvangorganisaties ondersteund door Kenniscentrum voor leren in de praktijk,Calibris en Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK). In de regio Twente tekenen op 19 januari a.s. partijen een samenwerkingsconvenant.

Voor meer informatie,