Ingezonden persbericht


Persbericht

Prisma bestaat 10 jaar

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat de Vereniging Prisma(1) werd opgericht. Met grote dankbaarheid kijkt Prisma terug op 10 jaar samenwerking van christelijke organisaties in ontwikkelingssamenwerking. Gisteren hebben de leden van Prisma het tien jarig bestaan samen gevierd. De bijeenkomst begon met bezinning. Samen werd er niet alleen teruggekeken op de afgelopen tien jaar, maar ook vooruitgekeken. Dit gebeurde o.a. door een lezing van Prof. Dr. Ton Dietz die het belang van maatschappelijke organisaties in ontwikkelingssamenwerking benadrukte. Het terugblikken werd vooral gedaan door bijdrages van de oud voorzitters/directeurs Gert van Dijk, Marinus Verweij en Jan Lock. Marinus Verweij nam eerder dit jaar afscheid als voorzitter van Prisma vanwege zijn nieuwe functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van ICCO. De nieuwe voorzitter van Prisma wordt binnenkort bekend gemaakt. Vervolgens werd ook de nieuwe website van Prisma gepresenteerd. De hele website is vernieuwd en ook de inhoud heeft een flinke update gekregen. Kijk voor meer informatie op: www.prismaweb.org.

De leden van Prisma staan voor grote uitdagingen, net als alle andere organisaties in de ontwikkelingssamenwerking in Nederland. Er moet flink bezuinigd worden. Naast de al aangekondigde forse bezuinigingen maakte de staatssecretaris bekend dat er nog eens 50 miljoen extra bezuinigd gaat worden. Dit heeft grote gevolgen voor de mensen die de leden van Prisma bereiken met hun programma's. De komende tijd vallen er besluiten over welke programma's doorgaan en welke afgebouwd gaan worden. Ook worden hele landen geschrapt. Prisma wil op constructieve manier deze besluiten nemen en niet alleen de kaasschaaf over de begroting halen. Prisma werkt hierin nauw samen met de ICCO alliantie leden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Joanne van der Schee (06 16495465) jvdschee@prismaweb.org -----------------------
(1) Lidorganisaties van Prisma zijn: Dark & Light Blind Care, Dep. Hulpverlening in Bijzondere Noden vd Gereformeerde Gemeenten, Dep. Diaconaat Christelijke Gereformeerde Kerken, Dorcas Hulp Nederland, De Verre Naasten, Gereformeerde Zendingsbond, Kom over en Help, koepelorganisatie OREON, Leger des Heils, Internationale Ontwikkeling en Samenwerking, Leprazending, MAF, Operatie Mobilisatie, Red een Kind, Tear, Woord en Daad, World Servants, World Vision Nederland, Wycliffe Bijbelvertalers, ZOA-vluchtelingenzorg.


---- --