Ingezonden persbericht


Tuinen verzorgen, fietsenrekken plaatsen en extra verlichting realiseren

Complex aan Jan van Ketelstraat in Schagen
ondergaat een flinke opknapbeurt

Het kappen én planten van bomen, het aanbrengen van duurzame erfafscheidingen, het plaatsen van fietsenrekken en het realiseren van extra verlichting. Deze en andere werkzaamheden staan centraal bij een leefbaarheidsproject aan de Jan van Ketelstraat in Schagen. Wooncompagnie pakt op die locatie een complex (nummers 2 tot en met 26) komende tijd flink aan. Hiermee moeten het complex en de directe omgeving een nieuwe,

frisse uitstraling krijgen.

In februari van dit jaar heeft Wooncompagnie in het kader van de leefbaarheid een enquête gehouden onder de bewoners van drie complexen aan de Jan van Ketelstraat en G. Anneveldstraat in Schagen. Hoewel de bewoners hierbij vrijwel unaniem aangaven prettig te wonen, kwamen ze met verschillende ideeën om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Naar aanleiding van deze enquête is onder meer een buurtmiddag gehouden. Uiteindelijk is er een plan van aanpak gemaakt.

Tuinen krijgen een duurzame erfafscheiding
En dat er flink wordt aangepakt, mag duidelijk zijn! Wooncompagnie is inmiddels begonnen met het opknappen van het eerste complex. Aan linker achterkant (waar de bergingen zich bevinden) worden bomen gekapt, terwijl de tuinen rond het complex, in het kader van de leefbaarheid, worden voorzien van een duurzame erfafscheiding.

Verder worden de bewoners geholpen met het opruimen van de algemene berging en het afvoeren van rommel. Daarnaast worden snoeiwerkzaamheden verricht en bomen geplant. De hovenierswerkzaamheden worden uitgevoerd door Peter Bossen uit Nieuwe Niedorp. Bij de hoofdingang, in de binnenplaats, worden fietsenrekken geplaatst en verlichting in het straatwerk aangebracht. De fietsen staan op dit moment verspreid rond het complex, wat een rommelig beeld geeft.

Balkonfolie garandeert privacy én geeft andere uitstraling Bovendien worden de balkons voorzien van folie, die de privacy van de bewoners bevordert en het complex een andere uitstraling geeft. De galerij op de eerste en tweede etage wordt eveneens voorzien van folie, waarin de naam van de straat is uitgesneden. En de woningcorporatie zet graag de puntjes op de 'i', want bij een volgende schilderbeurt vindt een fleurige kleurwijziging plaats. Een wijkmeester zal overigens elke twee weken controleren of alles netjes en mooi blíjft.

Wooncompagnie werkt bij de uitvoering van het project samen met wijkpanel Muggenburg. In dit panel zijn de woningcorporatie, de gemeente Schagen, de politie, buurtbewoners en huurdersverenigingen vertegenwoordigd. Het is de bedoeling dat volgend jaar het tweede complex (Jan van Ketelstraat 30 t/m 50 ) en later het derde (G. Anneveldstraat 25 t/m 42)) worden aangepakt.