Nederlanders pikken stijgende zorgpremie niet langer


O.m. via Hyves vormt zich een steeds groter wordend burgerprotest

ROTTERDAM, 20101210 -- In de maand november 2010 kreeg de website www.zorgpremiekorting.nl ruim het dubbele aantal bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar. Nederlanders proberen massaal te besparen op de kosten voor hun zorgpremie nu deze voor 2011 flink gestegen is en de prijsverschillen groter worden. Ook in de "social media" is de forse stijging niet onopgemerkt gebleven: Inmiddels hebben op de vriendensite Hyves bijna 60.000 mensen zich aangesloten bij de Hyve `Stop de stijging van de zorgpremie' (nuishetgenoeg.hyves.nl).

Via een poll op deze Hyve bleek dat het merendeel zich wapent tegen een stijging door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Daarnaast is snoeien in aanvullende verzekeringen en aansluiten bij een collectief populair, terwijl verhoging van het eigen risico zelden wordt overwogen. Ruim 20% van respondenten zegt naar het Malieveld te willen komen als er een demonstratie wordt georganiseerd. Den Haag is dus gewaarschuwd!

Voor 2011 staat wisselen naar goedkopere verzekeraar centraal. Uit veel blijkt dat het switchen naar een goedkopere zorgverzekeraar voor komend jaar centraal staat. Zelfs trouwe klanten die nog steeds bij de zorgverzekeraar van hun oude ziekenfonds zijn verzekerd gaan op zoek naar een beter aanbod. Zij realiseren zich dat ze al die tijd teveel hebben betaald. Ook wordt er driftig gesnoeid in de aanvullende verzekeringen.

Een jaar geleden bleek de belangrijkste drijfveer om over te stappen (39%) een hogere collectiviteitskorting op de premie te zijn. In 2010 heeft ruim 30% van de Nederlanders nog geen collectieve korting op zijn of haar zorgverzekering. Een groot gedeelte hiervan betaalt vijf jaar na invoering van de basisverzekering dus nog altijd onnodig teveel voor haar zorgverzekering.


Over de Stichting Zorg voor Koopkracht
De Stichting Zorg voor Koopkracht is in 2005 opgericht met als doel de koopkracht van burgers te behouden. Door via www.zorgpremiekorting.nl een overzicht te geven van de mogelijke kortingen en aanbiedingen wil de Stichting burgers beschermen tegen het verlies aan koopkracht door de veranderingen in het zorgstelsel.

Informatie voor de PERS:

Stichting Zorg voor Koopkracht
Voorzitter: drs. M.H. Blokhuis
Postbus 22414
3003 DK Rotterdam
E: voorzitter@zorgpremiekorting.nl
T: 010-842 2371
W: www.zorgpremiekorting.nl

De Stichting Zorg voor Koopkracht staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 24388606

Stichting Zorg voor Koopkracht