ZTE sleept UMTS-order van het Indiase Aircel ter waarde van USD 85 miljoen in de wacht

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20101209 --

ZTE Corporation ("ZTE") (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ), een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een UMTS-order van Aircel ter waarde van USD 85 miljoen in de wacht heeft gesleept voor het bouwen en implementeren van een geavanceerd op SDR-gebaseerd 3G-netwerk voor deze pan-Indiase leverancier van mobiele diensten. Als lange termijnpartner en leverancier van GSM-netwerken voor Aircel zal ZTE tevens verantwoordelijk zijn voor de upgrade van het 2G-netwerk en de implementatie van het nieuwe 3G-netwerk en verdere upgrades in de toekomst. Aircel is de Indiase dochteronderneming van de Maleisische Maxis Group.

Het nieuwe UMTS-netwerk voor Aircel is gebaseerd op het standaard SDR-platform (het verenigde 2G/3G/HSPA/HSPA+-platform) van ZTE. Wanneer het netwerk eenmaal is voltooid, is het niet alleen mogelijk diverse verschillende communicatiemodi in één enkel basisstation te realiseren, maar is tevens de basis gelegd voor een naadloze overgang naar netwerken van de volgende generatie, zoals LTE. Hierdoor wordt Aircel in staat gesteld kostefficiënte netwerken en verbeterde mobiele diensten te leveren. Bovendien zal ZTE kunnen profiteren van de groene technologie in de basisstations van ZTE, die al de meest geavanceerde op de markt is.

India is een belangrijke markt voor ZTE. Alleen al in 2009 nam het bedrijf meer dan 1000 plaatselijke medewerkers in dienst, waardoor het personeelsbestand nu voor meer dan 90% uit plaatselijke medewerkers bestaat. In 2010 breidde het bedrijf haar technische afdeling in Delhi verder uit om in de steeds grotere behoeften van de markt te kunnen voorzien.

“Deze overeenkomst tussen ZTE en Aircel is belangrijk voor de positie van ZTE op de Indiase markt,” aldus Mr. Huang Dabin, CEO van ZTE India. “Zoals altijd, zal ZTE blijven investeren in haar toewijding tot de Indiase markt, vooral omdat onze Indiase klanten als strategische internationale partners worden beschouwd.”

ZTE heeft haar investeringen in de LTE-technologie, gebaseerd op de geavanceerde technologie van haar SDR-platform, voortdurend geïntensifeerd. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 4000 personeelsleden in dienst die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling, met nadruk op de ontwikkeling van 4G-technologie.

ZTE beschikt nu al over 12 commerciële toepassingscontracten voor LTE en meer dan 65 testnetwerken wereldwijd, onder andere in Europa, Noord en Zuid-Amerika, Azië/Oceanië en het Midden-Oosten.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve producten en diensten op maat aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen, en helpt hen daarmee om te voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE kende in 2009 een groei van 36% tot USD 8820,7 miljoen - de hoogste binnen de bedrijfstak. ZTE gebruikt 10 procent van de omzet voor onderzoek en ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatiestandaards. ZTE is een bedrijf dat op sociaal verantwoorde wijze zaken doet en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China, en wordt openbaar verhandeld aan de effectenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ). Meer informatie: www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063