Wintersalon 'Beelden van Boven' in Koningkerk Voorburg


VOORBURG, 20101122 -- Op 9 december a.s. opent Alfred C. Bronswijk om 20.00 uur de 13de Wintersalon ' Beelden van Boven' in de Koningkerk te Voorburg. De Wintersalon is te bezichtigen van zaterdag 11 december t/m zondag 2 januari. Openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 14-17 uur m.u.v. 25 december en 1 januari. Exposerende kunstenaars zijn Henk Pietersma, Otto de Bruijne, Greetje van den Akker en Irene van den Bos. In hun werk speelt religieuze inspiratie een belangrijke rol. De Koningkerk is uitstekend bereikbaar met het OV. Tram 2 en bus 23 stoppen voor de deur en NS-Station NOI is op loopafstand.

De lezing van Alfred C. Bronswijk die hij ondersteunt met lichtbeelden op de beamer is getiteld ` Christendom en kunst: een geschiedenis van liefde en conlict' . Alfred C. Bronswijk is emeritus predikant van de Protestantse kerk in Nederland. Hij heeft een passie voor kunst. In zijn vrije tijd was hij secretaris van de CNV-kunstenbond. Hij schreef het Handboek Christelijke Symbolen van A tot Z over beeldende kunst en christelijke symboliek. Tijdens de opening draagt Henk Pietersma gedichten voor met muzikale begeleiding.

In het werk van de vier exposerende kunstenaars speelt religieuze inspiratie een belangrijke rol speelt. Het zijn Henk Pietersma (www.henkpietersma.nl), Irene van den Bos (www.studioirene.nl), Greetje van den Akker (greetjevdakker.exto.nl) en Otto de Bruijne (www.ottodebruijne.nl).

Henk Pietersma laat schilderijen zien van de Psalmen. Hij heeft ze bijna alle 150 geschilderd. Irene van den Bos is erg onder de indruk van alle grote overstromingen (Katrina, tsunami etc.). Zij schilderde een serie schilderijen met als titel The Flood. Voor Greetje van den Akker is Jezus Christus een belangrijke inspiratiebron. Zij schilderde het hoofd van Jezus op een wel heel bijzondere manier. Otto de Bruijne exposeert o.a. met werken uit zijn serie Paradox. Thema van deze serie is de schijnbare tegenstrijdigheid van Christus, Christenleven en Crisis.

De Wintersalon is te bezichtigen van zaterdag 11 december t/m zondag 2 januari. Ze is elke woensdag t/m zondag van 14-17 uur geopend m.u.v. 25 december en 1 januari.

De Koningkerk vindt u op de hoek van Bruinings Ingenhoeslaan en Koningin Julianalaan in Voorburg. De kerk is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Tram 2 en bus 23 stoppen voor de deur en NS-Station Laan van NOI is op loopafstand.

Info: Atte Roskam, 070-3863109/0611923478

Koningkerk