Loint's of Holland winnaar Gouden Koe 2010


WAALWIJK, 20101209 -- Loint's of Holland uit Sprang-Capelle mag zich het komende jaar de trotse winnaar noemen van De Gouden Koe. In de stemronde onder de SeLL-leden troefde zij de twee andere sterke kandidaten af t.w. Fred de la Bretoniere en Mutsaers Lederwaren. De Gouden Koe is de jaarlijkse, prestigieuze onderscheiding voor een persoon of onderneming, die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de schoen-, lederwaren- en lederbranche.

Op woensdag 8 december vond wederom in restaurant Dijk 12 aan de Winterdijk 12 te Waalwijk de feestelijke uitreiking plaats.

De zaal zat tot de laatste plaats gevuld en werd getrakteerd op een afwisselende avond waarin de drie kandidaten telkens op een ludieke manier werden geïntroduceerd door Theater Rope en een mooi filmpje.

Loint's of Holland mag bij het grote publiek dan wel niet zo bekend zijn, binnen de branche is het een oude bekende. Het bedrijf bestaat al sinds 1918 en momenteel staat al de 4e generatie van de familie Klijsen aan het roer. Uit handen van de heer drs Ton Nelissen ontvingen Vincent Kriek en Erik Klijsen met grote blijdschap De Gouden Koe 2010. Na Castelijn & Beerens en Greve Schoenen is Loint's of Holland de 3e winnaar.

Uit het juryrapport: De wortels van `Loint's of Holland' gaan terug naar 1918, waar de heer C.Klijsen startte als schoenmaker in Kaatsheuvel. Stap voor stap is dit eerste fabriekje uitgegroeid van een gespecialiseerd bedrijf in pasvorm schoenen naar een modern geleid bedrijf wat in eigen beheer comfortabele schoenen maakt. Vanaf 1970 heeft de 3e generatie, onder leiding van Kees en Jan Klijsen, deze expertise gecombineerd met bijzonder design en is de naam Loints ontstaan, afkomstig van het riviertje De Loint in Waalwijk.

In de jaren '90 heeft de 4e generatie bestaande uit Vincent Kriek en Erik Klijsen, het roer overgenomen en is een begin gemaakt met de succesvolle export naar diverse landen. Sinds kort is `Loints' dan ook veranderd in `Loints of Holland'. Het principe van eenvoudige, maar bijzondere ontwerpen in combinatie met een geweldige pasvorm blijft de spil van het bedrijf!
Loint's of Holland is tegenwoordig gevestigd in Sprang-Capelle.

Al decennia lang fabriceren ze duurzaam schoeisel bij Loint's of Holland. Al ver voordat maatschappelijk verantwoord ondernemen een `thema' werd. Onder het motto `less is more' produceert Loint's of Holland al tientallen jaren schoenen die mooi zijn door hun eenvoud. Ze gebruiken o.a. geen voering waardoor minder leer, lijm en arbeid nodig is. En dat is dan nog eens minder milieubelastend door het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen.

Het ontwikkelen van unieke maakwijzes is daarnaast een sterke specialiteit. Dat leidt o.a. tot het typische Loints of Holland concept & design en uiteindelijk ook de goede pasvorm. Alle ontwikkelingen hebben ze in eigen hand, van leestontwikkeling tot inkoop van materialen en produktie. Op elk vlak hebben ze, of werken ze samen met de beste vakmensen. In de eigen fabriek in de plaats Savar in Hongarije, waar 95 mensen werken, worden dit jaar 110.000 paar schoenen geproduceerd.

Dat de Loints of Holland schoenen inmiddels een internationaal publiek aanspreken mag blijken uit het feit dat Loint's of Holland, met name onder de 4e generatie, op het exportvlak exponentieel aan het groeien is. Er wordt inmiddels geëxporteerd naar 24 landen waaronder Australie, Canada, Verenigde Staten en zelfs heel succesvol in Italie! De branche heeft met Loint's of Holland een terechte winnaar van De Gouden Koe 2010, die met hun duurzaam en creatieve ondernemerschap vele andere bedrijven kan inspireren'.

Carl van der Putten, voorzitter van SeLL De Langstraat: ` Ook dit jaar heeft een echt Brabants familiebedrijf uit de bakermat van de Nederlandse Schoen- en Lederbranche, De Langstraat, deze mooie prijs in de wacht gesleept. Loints of Holland is een voorbeeld voor de branche voor wat betreft hun strakke koers, hun stormachtige groei op het exportvlak en hun duurzame beleid. Wij als SeLL zouden graag zien dat meer Nederlandse merken dit voorbeeld gaan volgen, het liefst door middel van gebruik te maken van al dat creatieve talent dat we in Nederland rijk zijn!

Loint's of Holland





Ingezonden persbericht