Intertek biedt ondersteuning voor de naleving van regelgeving inzake keukengerei en voedselverwerkende apparatuur, waarbij het bedrijven helpt te voldoen aan de EU-verordening 1935/2004 (EG) inzake keukengerei en voedselverwerkende apparatuur

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20101209 --

Intertek, een toonaangevende leverancier van kwaliteits- en veiligheidsoplossingen voor een breed scala van industrieën over de hele wereld, biedt een nalevingsprogramma aan waarbij bedrijven worden geholpen om te voldoen aan de EU-regelgeving inzake toegestane chemische reacties tussen voedsel en keukengerei en voedselverwerkende apparatuur.

Keukengerei en voedselverwerkende apparatuur binnen de Europese Unie moeten een bepaalde chemische samenstelling hebben en aan reactievereisten voldoen om in de EU verkocht te mogen worden. Voorschriften bepalen dat bepaalde materialen en voorwerpen die met levensmiddelen in aanraking komen, geproduceerd moeten worden in overeenstemming met goede vervaardigingspraktijken, en hun bestanddelen niet mogen overdragen aan de levensmiddelen in hoeveelheden die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid, de samenstelling van het voedsel op onacceptabele wijze kunnen veranderen of de smaak en geur van de levensmiddelen kunnen verminderen. EU-kaderverordening 1935/2004 (EG) vereist een verklaring dat aan deze eisen is voldaan voor een breder toepassingsgebied van materialen die in contact komen met levensmiddelen.

De EU-verordening gaat vergezeld van richtlijnen, wijzigingen en richtsnoeren, wat naleving lastiger maakt. Interteks adviseurs voor het nalevingsprogramma voor materialen die in contact komen met levensmiddelen, helpen bedrijven binnen de branche voor keukengerei en voedselverwerkende apparatuur, inzicht te krijgen in de nieuwe regelgeving. Zij vergemakkelijken het proces dat ervoor zorgt dat de materialen bestemd om in aanraking te komen met voedsel of dranken, aan de regels voldoen.

Interteks programma omvat diverse materialen die in contact komen met levensmiddelen, waaronder kunststoffen, metalen, siliconen en keramiek. Het programma helpt om ervoor te zorgen dat de productontwikkeling en 'speed-to-market' van het bedrijf niet wordt onderbroken. Om dit te bereiken, worden nalevingsproblemen in de eerste stadia van hun toeleveringsketens voorkomen. Intertek biedt ook snelle probleemoplossingen wanneer zich problemen voordoen.

Lees meer: www.intertek.com/packaging/eu-food-contact-regulation/

Intertek wereldwijde voedselgerelateerde diensten: www.intertek.com/food/

Over Intertek

Intertek (ITRK.L) is een toonaangevende leverancier van kwaliteits- en veiligheidsoplossingen voor een breed scala van industrieën over de hele wereld. Van controle en inspectie tot tests, kwaliteitsborging en certificering, de mensen bij Intertek streven ernaar waarde toe te voegen aan de producten en processen van hun klanten en hun succes op de wereldmarkt te bevorderen. Intertek heeft de expertise, de middelen en de wereldwijde reikwijdte om zijn klanten te ondersteunen via een netwerk van meer dan 1000 laboratoria en kantoren met meer dan 25.000 werknemers in meer dan 100 landen over de hele wereld. www.intertek.com

CONTACT:
Contactpersonen Intertek:
Eric Ris, +31 (0)88 126 8888
Business Development Director EMEA, Analytical Services
eric.ris@intertek.com
of
Chantal Haarmann, +31 (0)88 126 8888
Marketing Executive, Analytical Services
chantal.haarmann@intertek.com
of
Erik Holladay, +1-713-407-3500
Global Marketing Director, Analytical Services

erik.holladay@intertek.com

Ticker_symbol LSE:ITRK