FNV Bouw

FNV Bouw reikt Arboprijs FNV Bouw 2010 uit


FNV Bouw reikt voor de achttiende keer de Arboprijs FNV Bouw uit. Elke twee jaar prijst FNV Bouw het beste idee dat de arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid aantoonbaar verbetert. Voor de winnaar is er een bedrag beschikbaar van ¤ 10.000, om te besteden aan het verder uitwerken van de uitvinding. In het toepasbaar maken van het idee wordt de winnaar door FNV Bouw en innovatienetwerk Syntens begeleid.

"De bouwnijverheid staat, ondanks miljoeneninvesteringen in veilig en gezond werk, nog altijd onder aan de arbo-ranglijsten. FNV Bouw zoekt daarom elke twee jaar naar nieuwe uitvindingen of werkwijzen waardoor het werk in de bouwnijverheid daadwerkelijk leuker, gezonder en/of veiliger wordt. Dat is nodig, zeker in de huidige tijdgeest, waarbij langer doorwerken hoog op de maatschappelijke agenda staat." Aldus John Kerstens, voorzitter van FNV Bouw. Bovendien kunnen ideeën over het verminderen van lawaai, fysieke belasting, blootstelling aan giftige stoffen en werkdruk kunnen het verzuim terugdringen. Uit allerlei enquêtes van FNV Bouw blijkt dat de mensen in de bouw veiligheid en gezondheid op de werkvloer belangrijk vinden.

Een deskundige jury bestaande uit prof. dr. Monique Frings-Dresen, hoogleraar op het gebied van ontstaan en preventie van arbeidsgebonden aandoeningen, Jan Laemers, oud-Directeur Bouw bij de Arbeidsinspectie, Jan Warning, directeur van Arbouw, arboinstituut voor de bouw, Paul Ulenbelt, Tweede Kamerlid voor de SP en Josje Salentijn, directeur-eigenaar van Salentijn Consult Arbo Training, reikt op 9 december de Arboprijs FNV Bouw 2010 uit.

Inzendingen kunnen voor 1 oktober ingestuurd worden via fnvbouw.nl/arboprijs. Publicatiedatum: 19-08-2010