Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Chassé Theater presenteert exclusief Hofesh Shechter Company Eerste avondvullende voorstelling van 'rising star' Hofesh Shechter

Amsterdam, 5 oktober 2010 - Op donderdag 9 december presenteert Hofesh Shechter in het Chassé Theater zijn nieuwste voorstelling Political Mother. Shechter geldt als een van de voornaamste artiesten van het Verenigd Koninkrijk en is geliefd op internationale festivals. Van Japan tot Australië, van Barcelona tot Londen. Political Mother is in Nederland alleen in Breda te zien.

Political Mother
In deze voorstelling creëert Shechter een spanning tussen verschillenden realiteiten. Dit doet hij door ons bestaan ter discussie te stellen in een steeds surrealistischer wordende keten van beelden. Een live uitgevoerde soundscape en een acteur zorgen voor een explosie op het podium. Zowel amusante als schokkende indrukken zetten onze waarden op losse schroeven en stellen onze waarneming op de proef. Het is een trip vol energie: opzwepend, fysiek, dierlijk. Political Mother wordt gecoproduceerd door Europa's belangrijkste podia en festivals als Sadler's Wells, Biënnale de la Danse de Lyon, Théâtre de la Ville en Romaeuropa.

Hofesh Shechter
Shechter werd geboren in Jeruzalem en was danser bij het gerenommeerde Batsheva Dance Company. In 2002 vertrok hij naar Londen, waar hij twee jaar later debuteerde als choreograaf. In 2007 raakte zijn carrière internationaal in een stroomversnelling met zijn choreografieën Uprising en In your rooms. Naast de choreografie componeert hij alle soundscapes zelf. Met deze vaak sferische, groovy muziek gecombineerd met de unieke, ruige danstaal van zijn gezelschap, bouwde hij wereldwijd een onvolprezen reputatie op. Shechter is onder meer Associate Artist van het vermaarde Londense Sadler's Wells en winnaar van de Critic's Circle National Dance Award voor beste choreografie.

De pers over Political Mother
Political Mother is Hofesh' eerste avondvullende voorstelling en werd na de première onlangs unaniem bejubeld: "It's visceral, painful and very, very exciting..." The Times 'Part dance show, part heavy-rock gig. An audio-visual marvel.' ***** The Telegraph 'Shechter has created a work of galvanising challenging power...' **** The Guardian

Trailer Political Mother
Tiny.cc/politicalmother

Credits
Choreografie & muziek: Hofesh Shechter
Productie: Brighton Dome and Festival, Sadler's Wells and Movimentos, Festwochen der Autostadt in Wolfsburg Coproductie: Biënnale de la Danse de Lyon, Théâtre de la Ville, Romaeuropa, Mercat de les Flors.

Kaartverkoop & informatie
Political Mother - Hofesh Shechter Company
Donderdag 9 december | 20.00 uur | Chassé Theater
19.15 uur | Inleiding met Helen Shute (Hofesh Shechter Company)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

¤ 16/20/25/31 (+ ¤2,40 40 servicetoeslag)
www.chasse.nl | (076) 530 31 32
Chassé Theater | Claudius Prinsenlaan 8 |Breda

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht