Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor direct gebruik

Heddes-projecten genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2010

Op 9 december 2010 wordt voor de 13e keer de Zuiderkerkprijs uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject van Amsterdam. Heddes Bouw is trots te kunnen melden dat de door haar gebouwde projecten 'Het Hart' en 'De Parade', beide onderdeel van de Hart Staalmanpleinbuurt, tot de genomineerden behoren.

Uit ruim 80 projecten is een longlist of voorselectie gemaakt van 13 projecten. Uit deze longlist zijn vorige week drie projecten geselecteerd die kans maken om de prijs te winnen. De Hart Staalmanpleinbuurt in stadsdeel Nieus-West te Amsterdam is een verzamelnaam voor een aantal deelprojecten, waarvan er twee behoren tot deze laatste selectie, te weten 'Het Hart' en 'De Parade'.

'Het Hart' betreft een woningprogramma met in totaal 134 woningen, een community center, moskee, kinderdagverblijf, sportzaal, schoolplein en stallingsgarage. Onix architecten uit Groningen en Wingender Hovenier architecten uit Amsterdam zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen binnen 'Het Hart', in opdracht van Stadsdeel Nieuw-West en De Alliantie Ontwikkeling uit Huizen, een zelfstandig onderdeel van woningcorporatie De Alliantie uit Amsterdam.

Het tweede genomineerde deelproject draagt de naam 'De Parade', bestaande uit vier woonblokken met in totaal 218 woningen, bedrijfsruimtes en parkeergarages. Architect van dit deelproject is Arons en Gelauff architecten. Ook van dit deel is De Alliantie Ontwikkeling opdrachtgever. Menno James, directeur van Heddes Vastgoed en tevens voor Heddes Bouw verantwoordelijk voor de bouwprojecten in de Hart Staalmanpleinbuurt, noemt de nominaties "een mooie vorm van waardering voor een prachtig en omvangrijk project". De heer Hospers van Stadsdeel Nieuw-West voegt hieraan toe: "Hoewel het om een ontwerpprijs gaat, waarmee de ambitie geprezen wordt, is herkend dat de kwaliteit van de uitvoering medebepalend is geweest in het toekennen van de nominatie en Heddes Bouw daarvoor de waardering verdient."

Een derde project wat behoorde tot de longlist voor de Zuiderkerkprijs is gelegen in stadsdeel Osdorp en draagt de naam De Opgang. Dit is een multifunctioneel gebouw bestaande uit 82 appartementen, mogelijkheid tot overdekt parkeren, bedrijfsruimtes en een nieuwe kerk. Bijzonder en opvallend aan dit project is, dat de kerk wordt omsloten door woningen en in een grote vijver staat. De Opgang is ontworpen door KCAP Architects&Planners, in opdracht van NL Development en door Heddes Bouw in bouwteam gebouwd. "Dit is een contractvorm waar Heddes Bouw zeer trots op is," aldus Niels Doodeman, Commercieel Directeur van Heddes Bouw. "Het in een vroeg stadium goed samenwerken met de opdrachtgever en betrokken zijn bij de laatste fase van het ontwerpproces, levert voor alle partijen voordeel op omdat processen op elkaar kunnen worden afgestemd." Helaas is dit project afgevallen bij het samenstellen van de lijst van drie kanshebbers.

In 2008 won Heddes Vastgoed deze befaamde prijs voor de ontwikkeling en realisatie van Het Kasteel, een duurzaam en transparant woongebouw in het Science Park Amsterdam, in samenwerking met Hopman Interheem Groep, nu bekend als Synchroon, en HVDN Architecten. En ondanks dat de Zuiderkerkprijs bestemd is voor de architect en opdrachtgever, hoopt Heddes Bouwgroep ook dit jaar op een winnend project.

////////////////////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////////////////////////////