Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

december 2010

Amsterdam | donderdag 9 december 2010

Filosofie op de Zuidas met Femke Halsema

Femke Halsema, partijleider GroenLinks, in gesprek met VU filosoof Ad Verbrugge over de macht van links.

De macht van links

Femke Halsema verwoordt een nieuwe linkse koers. De liberale kern van deze koers vormt

keuzevrijheid en ontplooiingsmogelijkheden voor iedereen. Traditionele thema's van GroenLinks als de gevaren van globalisering en het bedreigde welzijn van dieren worden nu overgelaten aan andere partijen. Is de nieuwe koers een vorm van postmoderne politiek met een mengsel van linkse en rechtse politieke ideeën of zoeken linkse idealen de macht? En is deze koers Wilders-proof?

De gast Femke Halsema is sinds november 2002 fractievoorzitter van GroenLinks. Ze studeerde criminologie en rechtssociologie in Utrecht. Aanvankelijk is Femke Halsema lid van de PvdA, maar zegt teleurgesteld over de partijkoers in 1997 haar lidmaatschap op. Ze komt in 1998 in de Tweede Kamer en neemt vier jaar later het werk over van fractieleider Paul Rosenmöller. Femke Halsema heeft inmiddels aangegeven bezig te zijn met haar laatste termijn.

Voor meer informatie zie VUconnected.nl

Heb jij een idee voor een gast of thema? Geef dan je suggestie bij het bericht Wie wil jij te gast bij Filosofie op de Zuidas?

Impressies van de vorige afleveringen met onder andere Tariq Ramadan, Felix Rottenberg, Dick Berlijn en Gabriël van den Brink zijn te vinden op Programma Gemist op vuconnected.nl /programma-gemist

De volgende aflevering van Filosofie op de Zuidas is op 10 februari 2011 met Hester Alberdingk Thijm, directeur van Akzo Nobel Art Foundation.

Een samenwerking van VUconnected, Faculteit der Wijsbegeerte VU, VISOR en Amsterdam Bright City

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 9 december 2010

Tijd: 16.00 -17.30 uur


Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City-Grand Café | Claude Debussylaan 2-8

Toegang: gratis l aanmelden gewenst op VUconnected.nl