Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Team Nederland vertrokken naar Lissabon voor Euro Skills 2010

Vaktalenten strijden om titel
beste vakman/vakvrouw van Europa

Woerden, 7 december 2010

Op 9, 10 en 11 december aanstaande barst in de Portugese hoofdstad Lissabon voor de tweede keer de strijd los om de titel beste vakman/ vakvrouw van Europa. Vanuit de technische installatiebranche vertegenwoordigen vier jonge vaktalenten ons land op de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap: Euro Skills 2010. De kandidaten, die deelnemen in de categorieën metalen dakdekken, woninginstallaties, koudetechniek en sanitaire & verwarmingstechniek, zijn de winnaars van de nationale beroepenwedstrijden voor het MBO.

Vier vaktalenten
Afgelopen maart tijdens de beroepenwedstrijden voor het MBO hebben vier kandidaten zich gekwalificeerd voor deelname aan Euro Skills 2010. De volgende kandidaten zullen namens de technische installatiebranche ons land op de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap in het Team Nederland vertegenwoordigen:
· Klaas de Bruin in de categorie Metalen Dakdekken
· Björn Koekkoek in de categorie Woninginstallaties
· Geert Dorresteijn in de categorie Koudetechniek
· Gudo de Rijk in de categorie Sanitaire & Verwarmingstechniek

Wedstrijd
Tijdens Euro Skills nemen de kandidaten het drie dagen lang op tegen Europese vakgenoten. De wedstrijd bestaat uit het uitvoeren van een opdracht in teamverband met aangrenzende disciplines, die een afspiegeling is van de dagelijkse praktijk binnen de technische installatiebranche. Een deskundige jury zal de inspanningen van de kandidaten beoordelen op vakmanschap, inzicht, discipline en kennis.

Experts
De vier kandidaten worden bij hun voorbereidingen op de wedstrijd in Portugal ondersteund door experts vanuit OTIB. Deze vakexperts zijn zelf zeer actief in de technische installatiebranche en ondersteunen de kandidaten met vaktechnische trainingen, kennis, ervaring en nuttige adviezen. Ook treden zij op als juryleden tijdens de Euro Skills in Lissabon.



Ingezonden persbericht