Gemeente Heerlen

Persbericht

Heerlen krijgt unieke POP-UP store

Droom van modeontwerpsters wordt werkelijkheid

Hjordis Orbons (24) en Robin Brands (24) openen donderdag 9 december a.s. hun eigen winkel aan de Schinkelstraat in Heerlen. De winkel is een 'pop-up store': een winkel die je elk moment kan 'oppakken' en verplaatsen naar een ander leegstaand pand. Ze vinden het belangrijk dat door dit initiatief mensen in een leegstaand pand komen en kunnen zien wat voor fantastische mogelijkheden deze biedt. Bijvoorbeeld ruimtes voor ateliers of workshops! Ze hopen dat mensen geïnspireerd raken en misschien ook oude panden gaan benutten en hier creatief mee aan de slag gaan.

Het idee achter de pop-up store
Door hun winst van de Design for Emptiness Challenge, designwedstrijd georganiseerd door gemeente Heerlen in samenwerking met Zachte G (platform voor creatieve economie in Limburg), hebben zij al kunnen proeven aan het echte werk en hebben voor 1 dag een winkel gerealiseerd tijdens het Zachte G Event in samenwerking met Fashionclash Maastricht (Idealistisch idee van een eigen winkel waarin iedereen die zich bezighoudt met vormgeving kan exposeren/ verkopen). Hjordis en Robin zijn ook realistisch; "het bedrag dat we gewonnen hebben met de Design for Emptiness Challenge is niet genoeg om een winkel te realiseren compleet naar ons idee maar het geeft ons wel de kans om jongeren te laten zien welke mogelijkheden en kansen Heerlen biedt."

Een eigen label en toekomstvisie
Vanaf 1 januari 2010 hebben ze een eigen label: HJORDISROBIN. Dit, omdat ze graag het hele proces van ontwerpen, stoffen uitzoeken, prints bedenken, kleding maken, zelf in de hand willen hebben. In de pop-up store verkopen zij niet alleen kleding maar ook sieraden, meubels en andere producten van verschillende ontwerpers. Allemaal zijn het unieke stukken voor mooie prijzen. Perfecte gelegenheid om een uniek cadeau voor kerstmis te kopen! Voor de toekomst hopen zij dat er ook meerdere winkels in Limburg komen die producten verko-

pen/exposeren van beginnende ontwerpers en dat zij zelf nog meer ontwerpers in hun winkel kunnen verwelkomen. De winkel aan de Schinkelstraat 2 is op donderdag (10.00-18.00) vrijdag (10.00-18.00)en zaterdag (10.00-17.00) geopend (ze zitten op de 1ste verdieping, mensen kunnen gerust binnenlopen en naar boven gaan).

Kom een kijkje nemen, ruil uw schoenen in en win een sieraad Op 9 december om 18.45 worden de genodigden met een welkomstdrankje ontvangen, om 19.00 zal wethouder Riet de Wit een woordje doen en de aftrap geven door een schoenenruil; veel vrouwen hebben vaker wel een paar mooie schoenen in de kast staan die ze nooit aan doen (te hoog, te klein, te groot, toch niet helemaal je smaak) en nu bieden wij ze de kans deze te komen ruilen vooreen ander paar mooie schoenen. Vanaf ongeveer 20.00 zijn de deuren voor iedereen geopend. Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door de jonge Heerlense DJ Viswerk (Jasper Visser). Ook kan het publiek iets winnen: er wordt een sieraad van Danielle Vroemen verloot.