Ingezonden persbericht


Armstrong al 150 jaar duurzaam aan het ondernemen
Participant Dutch Green Building Council

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic. Voor Plafondproducent Armstrong spreekt duurzaamheid voor zich. Armstrong is al sinds 1860 'groen' bezig. En nog steeds heeft het bedrijf een pioniersrol als het gaat om duurzaam produceren. Daarom is Armstrong participant van de Dutch Green Building Council (DGBC), het nieuwe, onafhankelijke platform dat streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland.

Een duurzame cyclus
Armstrong is zich bij alle aspecten van de productie bewust van zijn 'voetafdruk'. Het bedrijf richt zich daarom niet alleen op het feitelijke productieproces dat het milieu minimaal belast. Ook de productiefaciliteiten liggen strategisch ten opzichte van elkaar, zodat het transport beperkt blijft. Er zijn slimme oplossingen bedacht om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te beperken. En bovendien heeft Armstrong al sinds 1999 een indrukwekkend recyclingprogramma voor plafonds. Hiermee is al 6 miljoen m² aan oude plafondplaten hergebruikt in nieuwe producten. Armstrong plafonds zijn gemaakt van biologisch oplosbare minerale wol, bevatten tot 70% gerecycled materiaal en zijn 100% recycleerbaar.

Een verantwoorde keuze
De plafondsystemen van Armstrong zijn ook in het gebruik bijzonder duurzaam. Met hun geavanceerde technologische toepassingen leveren zij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het binnenmilieu. Zo zijn er plafonds met een hoge densiteit die stofdeeltjes vanuit uit het plenum tegenhouden en hierdoor langdurig een kleurecht oppervlak hebben en zorgen voor een uitstekende thermische isolatie. Plafonds met een hoge lichtreflectie laten het daglicht diep in de gebouwen doordringen. Plafonds die dankzij uitstekende geluidisolerende en lichtreflecterende eigenschappen bijdragen aan een aangenaam binnenmilieu, wat leidt tot een besparing op energiekosten. Ook zijn er plafonds die micro-organismen bestrijden en met schoonmaakmiddelen goed reinigbaar zijn, waardoor bespaard kan worden op onderhoud en die tegelijkertijd de luchtkwaliteit verbeteren.

Dutch Green Building Council
In nauwe samenspraak met afnemers wereldwijd werkt Armstrong aan verdere productinnovaties. De participatie in het Dutch Green Building Council is daarom een logische stap. Deze onafhankelijke stichting streeft onder meer naar gemeenschappelijke, internationale standaarden en hanteert BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), een objectieve norm voor het duurzaamheidsgehalte van gebouwen. Als participant van het Dutch Green Building Council wil Armstrong graag samen met andere participanten de bewustwording voor het milieu bij anderen vergroten en elkaar helpen bij het toekomstgericht ondernemen.

Biologisch afbreekbaar
De gebruikte grondstoffen komen overvloedig voor in de natuur. De biologisch oplosbare minerale wol valt onder de categorie 'vrijgesteld' zoals gedefinieerd in de EG-richtlijn 97/69/EG 1997. Andere grondstoffen zijn perliet, natuurlijk stijfsel, gerecycleerd papier, gerecycleerde tegels en klei. Geen enkel Armstrong plafondproduct bevat asbest.

Over Armstrong
Armstrong Building Products is een toonaangevend producent van hoogwaardige akoestische oplossingen. De bedrijfsstrategie van Armstrong is gericht op duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf houdt - van productie tot aan de installatie - rekening met de milieu-impact van de oplossingen en stuurt op een duurzaam evenwicht tussen de behoeften van mens en milieu. Innovatie is een sleutelwoord om die ambitie te realiseren: Armstrong investeert continu in research & development. Architecten, ontwerpers en montagebedrijven vinden in Armstrong een deskundige partner. Armstrong Building Products maakt deel uit van Armstrong World Industries en biedt een uitgebreid aanbod van systeemplafonds in mineraal, metaal en hout gecompleteerd met een breed assortiment ophangsystemen.