Gemeente Meerssen


Persbericht van 09-12-2010

Marsna-Erepenning voor de heer Jo Kurvers uit Geulle

Op woensdag 8 december 2010 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns de Marsna-Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uitgereikt aan de heer Jo Kurvers uit Geulle. De heer Kurvers ontving de Marsna-Erepenning vanwege zijn buitengewone verdiensten en inzet voor de Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa.

Achtergrond
De heer Kurvers is sinds 25 februari 1997 bestuurslid van de Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (S.M.H.O). Daarvoor was hij al ruim 10 jaar vrijwilliger bij de stichting. Bij het aantreden als bestuurslid nam hij de taak op zich zorg te dragen voor het aanvragen van vergunningen voor kledinginzamelingsacties in alle Nederlandse gemeenten. Deze inzamelingsacties vormen al jaren de financiële basis van de stichting.

De laatste 6 jaar heeft hij zich zeer succesvol beziggehouden met subsidieaanvragen bij de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Zo wist hij voor S.M.H.O. de nodige subsidiegelden binnen te halen. De heer Kurvers bracht als vrijwilliger en bestuurslid van S.M.H.O. 21 werkbezoeken aan het buitenland (Polen, Roemenië, Bulgarije en Moldavië).

Daarnaast was de heer Kurvers 28 jaar raadslid en jarenlang actief in het Geulse verenigingsleven. Sinds 1998 is hij coördinator en bezorger van Tafeltje Dekje.

Meer informatie over de Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa: zie www. smho.nl