Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Klink, Roemer, Rutte, Verhagen en Wilders genomineerd voor 'Politicus van het Jaar 2010'. Zondag 12 december verkiezing live op Radio 1

HILVERSUM, 9 december - Ab Klink (CDA), Emile Roemer (SP), Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) zijn genomineerd voor de titel 'Politicus van het Jaar 2010'. De vijf genomineerden zijn voorgedragen door de parlementaire pers, die als geen ander de politici vrijwel dagelijks meemaken. Zondag aanstaande wordt tijdens een rechtstreekse uitzending van het NOS Radio 1 Journaal (12.00-13.00 uur) bekend wie met de hoofdprijs naar huis gaat. Het programma komt vanuit de oude vergaderzaal in de Tweede Kamer. De presentatie is in handen van Bert van Slooten en Wilma Borgman.

De parlementaire pers heeft ook vijf politici voorgedragen voor de titel 'Politiek talent van 2010'. Hiervoor komen politici in aanmerking die na 9 juni 2010, de datum van de laatste Tweede Kamerverkiezingen, voor het eerst actief werden in de landelijke politiek. De genomineerden zijn: Henk Bleker (CDA), Metin Çelik (PvdA), Elbert Dijkgraaf (SGP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Wouter Koolmees (D66).

De verkiezing 'Politicus van het Jaar' is een gezamenlijk initiatief van Radio 1 en het NOS Radio 1 Journaal. De Politicus van het Jaar-verkiezing is ook via het digitale televisiekanaal Politiek24 en via internet (www.politiek24.nl) te volgen.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)