Politie Twente

Twee drugskoeriers aangehouden Enschede
Woensdag 8 december zijn op de Pathmossingel in Enschede twee mannen uit Rotterdam aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Omstreeks 20.00 uur hielden agenten een automobilist ter controle staande op de Pathmossingel in Enschede. De inzittenden van de auto, twee mannen van 20 en 26 jaar oud uit Rotterdam, bleken drugs bij zich te hebben. Het betreffen vermoedelijk harddrugs. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010109922)

Grote vrachtwagen in de berm
Wierden
In de vroege ochtend van donderdag 9 december is een grote vrachtwagen op de N350 tussen Rijssen en Wierden in de berm terecht gekomen, waardoor de weg ongeveer 2,5 uur afgesloten is geweest voor het overige verkeer.

Omstreeks 02.00 uur reed een vrachtwagen op de N350 in de richting van Wierden. Deze kwam van de A1 en sloeg rechtsaf richting Wierden. Op dat moment kwam de achterzijde van de vrachtwagen als gevolg van een technisch mankement in de berm terecht. De vrachtwagen is door een sleepbedrijf uit de middenberm losgetrokken en moest weer technisch gereed worden gemaakt om de weg te vervolgen. Al met al is de weg gedurende 2,5 uur afgesloten geweest voor het overige verkeer. (2010109971)

Drie hennepkwekerijen ontruimd Enschede
In Enschede zijn woensdag 8 december drie hennepkwekerijen ontruimd.

In een pand aan de Beltstraat in Enschede werd omstreeks 10.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kelders onder het pand werd verdeeld over drie ruimtes een kwekerij aangetroffen. Ruim 1200 planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Naar aanleiding van een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem werd een schuur bij een woning aan de Zwarteweg in Enschede onderzocht. Omstreeks 13.00 uur werd hier een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 600 planten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. Omdat de schuur werd verhuurd aan de bewoner van het naastgelegen huis, zijn de bewoners van beide woningen aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het gaat om twee Enschedeërs van 47 en 43 jaar oud.

In een woning aan de Wicher Nijkampstraat in Enschede werd naar aanleiding van een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem omstreeks 15.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In een slaapkamer werden 210 planten en de benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2010109537 / 2010085200 / 2010091254)

Huisverbod opgelegd
Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede kreeg woensdag 8 december een huisverbod opgelegd voor huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 27-jarige partner. Hulpverlening is opgestart. (2010109708

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Vrouw gewond bij aanrijding
Enschede
Woensdag 8 december rond 8.00 uur is een Enschedese vrouw gewond geraakt bij een aanrijding op een parkeerplaats aan de Schuttersveld in Enschede.

De vrouw, waarvan de leeftijd onbekend is, reed met haar auto tegen een geparkeerde auto. Dit veroorzaakte vervolgens een botsing met nog twee geparkeerde auto's. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. (2010109745)

Dronken automobilist aangehouden Oldenzaal
Woensdag 8 december rond 13.00 uur is een 76-jarige man uit Oldenzaal aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Een agent in een onopvallend dienstvoertuig zag de man alcohol drinken achter het stuur. De man is bij zijn huis staande gehouden. Twee agenten lieten de man ter plaatse een ademanalyse doen. Hieruit bleek een promillage van ruim 1,4. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

(2010109819)

Aanrijding twee bussen
Almelo
Donderdagmorgen 9 december vond omstreeks 11.30 uur een aanrijding plaats tussen twee bussen op het Stationsplein in Almelo. Een 67-jarige buschauffeur reed met zijn bus over het Stationsplein richting de B. Raveslootsingel. Op dat moment reed een 26-jarige buschauffeur vanaf een bushalte, eveneens in de richting van de B. Raveslootsingel. Beiden verklaarden elkaar niet te hebben gezien, waardoor een aanrijding het gevolg was. Twee inzittenden van de bussen werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden uiteindelijk niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De bussen werden afgesleept. (2010110069)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

9 december 2010
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --