Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 9 december 2010

TRAILER VAN PIZZAMAFFIA IN PREMIÈRE

Vandaag gaat de trailer van Pizzamaffia in première en is via vele websites waaronder www.pizzamaffia.nl en www.pathe.nl/trailers veelvuldig te zien. In de film Pizzamaffia, de nieuwe speelfilm van regisseur Tim Oliehoek (Vet Hard, Spion van Oranje, Shouf Shouf de serie) zijn de hoofdrollen weggelegd voor Mamoun Elyounoussi (Het Paard van Sinterklaas, Coach) en Iliass Ojja (Shouf Shouf Habibi). In de film spelen zij de neven Brahim en Haas die als pizzakoeriers werken en in een strijd verwikkeld raken die verder gaat dan de snelle wereld van pizzakoeriers en veeleisende bazen. Hun vriendschap en familie-eer staat op het spel. Pizzamaffia is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou die eerder ook de bestseller Het Schnitzelparadijs schreef. Pizzamaffia is vanaf 17 februari 2011 te zien in de bioscopen.

Pizzamaffia is de afgelopen maanden uitgegroeid tot internetfenomeen. Regisseur Tim Oliehoek is ervan overtuigd dat het talent op de digitale straat te vinden is. Zijn gelijk werd bewezen met de succesvolle online castings waar honderden audities werden geupload en twee bijrollen en een featuring voor de titelsong van Fouradi werden vergeven. De aankomende tijd staat er een hoop te gebeuren op www.pizzamaffia.nl en http://pizzamaffia.hyves.nl

Pizzamaffia wordt geproduceerd door IDTV Film, in coproductie met Dutch Media Pictures en Inspire Pictures. BNN is coproducerende omroep. De film komt tot stand met steun van Suppletieregeling Filminvesteringen Nederland, CoBO Fonds en het Nederlands Fonds voor de Film.


---

De poster, trailer en filmstills zijn via de site www.bfdfilm.com of www.filmdepot.nl te downloaden.

Op woensdag 22 december a.s. vindt om 10.30 uur in Pathé Tuschinski de eerste persvoorstelling plaats. Een dag later, donderdag 23 december zijn Mamoun Elyounoussi en Iliass Ojja beschikbaar voor interviews.




Ingezonden persbericht