Politie Limburg-Noord

Resultaten controledag politie Roermond


Datum: 9-12-2010
Tijd bericht: 15:25
Plaats: Roermond

De medewerkers van de basiseenheid Roermond hebben woensdagmiddag en avond tijdens een controledag diverse zaken afgehandeld en overtredingen geconstateerd. Tijdens een integrale controledag van de hele basiseenheid is de politie op verschillende manieren aan de slag geweest met lopende projecten en onderzoeken in het gebied van de basiseenheid Roermond.

Naar aanleiding van een aantal anonieme tips heeft de politie in Herten en in Swalmen hennepvangsten gedaan. In Herten werd een hennepplantage opgerold in een woning. Het ging hier om een plantage waarbij 400 bakken werden gebruikt. De hennep was al gerooid maar uit onderzoek bleek dat er zeker sprake is geweest van meerdere oogsten. De bewoners, een 49-jarige man en een 46-jarige vrouw zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Alle apparatuur is in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. In Swalmen werd bij een controle in een woning 3,3 kg gedroogde hennep aangetroffen. Ook deze hennep is in beslaggenomen. Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet.

Tijdens diverse controles werden drie jongeren aangehouden voor baldadigheid. Zij zijn alle drie aangehouden en overgedragen aan bureau HALT. De jongens gooiden stukken ijs tegen ruiten van woningen.

Tijdens een gerichte actie is in een woning in Roermond een verdachte aangehouden die stond gesignaleerd na een DNA-hit. De DNA-hit kwam aan de hand van DNA-sporen die werden veiliggesteld bij enkele woninginbraken. Tijdens het verhoor bleek dat de man ook nog wordt gezocht voor een zware mishandeling. De man is in verzekering gesteld.

Tijdens 463 blaastesten op verschillende locaties in het werkgebied van de politie Roermond bleek dat drie bestuurders teveel alcohol genuttigd hadden. Zij kregen daarvoor een proces verbaal. Ook werden zes processen verbaal uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.