Ingezonden persbericht


Canon schenkt 10.000 euro aan Johan Cruyff Foundation

Canon helpt bij de aanschaf van skimaterialen voor jongeren met een beperking

Amstelveen, 9 december 2010 - Canon heeft vandaag een bedrag van 10.000 euro geschonken aan de Johan Cruyff Foundation. Het gedoneerde bedrag is de opbrengst van een speciale veiling die onder Canon-medewerkers is gehouden. De Johan Cruyff Foundation kan met deze schenking de aanschaf van skimaterialen financieren, zodat jongeren met een beperking goed voorbereid op een welverdiende wintersportvakantie kunnen. Vandaag nam Carole Thate - directeur van de Johan Cruyff Foundation - op het hoofdkantoor van Canon in Amstelveen een cheque in ontvangst uit handen van Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland.

Jeugd in beweging

Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die de jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door projecten op te zetten en te ondersteunen die sport en spel stimuleren. "Wij geloven dat sport een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van elk kind. Door te sporten krijgen ze meer zelfvertrouwen, ontmoeten ze andere kinderen, bewegen ze meer, leren ze omgaan met regels en discipline en krijgen ze te maken met winnen én verliezen. Maar sport is natuurlijk vooral ook erg leuk en gezond", vertelt Carole Thate. "We geven jongeren met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking bijzondere aandacht, omdat juist voor hen sporten en bewegen zo belangrijk is. We zijn dan ook onzettend blij met deze gift van Canon. Hiermee kunnen we skimaterialen aanschaffen die speciaal voor deze jongeren zijn ontwikkeld."

"De betrokkenheid van Canon met het werk van de Johan Cruyff Foundation sluit volledig aan op onze bedrijfsfilosofie Kyosei. Een filosofie die synoniem is aan samenleven en samenwerken voor het algemeen belang. Dat is een thema dat juist nu - aan de vooravond van Kerst - extra in de belangstelling staat" aldus Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland. "Vanuit deze gedachte steunen we verschillende maatschappelijke initiatieven, waaronder de Johan Cruyff Foundation. De medewerkers van Canon Nederland zijn er trots op dat we 10.000 euro kunnen schenken aan dit bijzondere project. Ook jongeren met een beperking vinden het leuk om te leren skiën en gelukkig zijn er voor bijna elke handicap mogelijkheden. Het doet ons veel plezier dat we zo'n mooi bedrag hebben ingezameld en dat we mede dankzij deze donatie jongeren kunnen laten kennismaken met wintersport."


- EINDE PERSBERICHT -

Over Canon
Canon is sinds de oprichting in 1937" een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One's). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 239 vestigingen. Dagelijks zijn hier meer dan 165.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in Amstelveen. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op www.canon.nl.

###

Noot aan de redactie (