Gemeente Apeldoorn

Uploaden van foto's en filmpjes via Hufterhunt niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk om foto's en filmpjes van vandalen te uploaden via de site Hufterhunt.nl. De mogelijkheid tot uploaden heeft de afgelopen dagen geleid tot een aantal smakeloze reacties op de site Hufterhunt. De site is vandaag in opdracht van de gemeente Apeldoorn aangepast. Bezoekers wordt vanaf nu op de site geadviseerd om overlastgevend en strafbaar gedrag te melden bij de politie.

De website is een initiatief van de gemeenste Apeldoorn. Overleg tussen burgemeester, politie en Openbaar Ministerie leidt tot de conclusie dat informatie over strafbare feiten, eventueel bewijsmateriaal en opsporingsinformatie op grond van opsporing- en privacybelangen ten alle tijden bij de politie aangeleverd dient te worden en niet op deze website moet worden geplaatst.

De komende dagen blijft het hufterhunt-team middelbare scholen en het uitgaanscentrum in Apeldoorn bezoeken. Horecaondernemers in de binnenstad verlenen hun medewerking aan de campagne door stickers en posters met de tekst 'hufters niet welkom ' zichtbaar op deuren en ramen te plakken.

De campagne Hufterhunt maakt onderdeel uit van een breed pakket aan maatregelen die tot doel heeft om schade tijdens de jaarwisseling te voorkomen. Evenals voorgaande jaren heeft de gemeente ondernemers en scholen aangeschreven om kwetsbare eigendommen te verwijderen en een oogje in het zeil te houden, organiseert de gemeente in de nacht van 31 december - 1 januari een aftelfeest op het Marktplein en zal de politie extra toezicht houden.

Einde persbericht.