Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 9 december 2010

BODY WORLDS & The Cycle of Life verwelkomt 100.000e bezoeker


Organisatie biedt Total Body Scan aan, voor kijkje in eigen lichaam

Donderdag 9 december 2010 ontving anatomietentoonstelling BODY WORLDS in Rotterdam haar 100.000e bezoeker. Mevrouw Ten Oever uit Den Haag kocht een toegangsbewijs aan de kassa en markeerde daarmee de mijlpaal van 100.000 bezoekers. Zij werd gefeliciteerd en in de bloemen gezet door expositiedirecteur Philippe Defechereux. Deze gelukkige timing levert haar een Total Body Scan op, aangeboden door Prescan. Daarmee kan zij, geheel in lijn met de uitgangspunten van de expositie, een kijkje in het eigen lichaam nemen. BODY WORLDS & The Cycle of Life loopt nog tot 23 januari 2011 in LPII in het Rotterdamse Las Palmas.

Expositiedirecteur Philippe Defechereux toont zich uiterst tevreden met de bezoekersaantallen. "Het feit dat deze baanbrekende tentoonstelling voor het eerst in Nederland te zien is, vormt uiteraard een belangrijke reden om een kaartje te kopen. Dat we in minder dan drie maanden de 100.000e bezoeker mogen verwelkomen, onderstreept bovendien de kwaliteit van de expositie en is een mooie graadmeter voor ons succes in de laatste twee maanden voordat we weer verder gaan".

De Total Body Scan bestaat uit MRI-scans en een hart- en longonderzoek (CT-scan of cardiologisch onderzoek / longfunctie). Aanbieder Prescan: "Wij merken dat Nederlanders steeds bewuster worden van het belang van een gezonde levensstijl. Zowel BODY WORLDS als wij dragen hier een steentje aan bij." Mevrouw Ten Oever reageerde verheugd op haar prijs en liet weten de Total Body Scan in januari al uit te laten voeren als eerste goede voornemen voor het nieuwe jaar.

www.bodyworlds.nl
www.prescan.nl

Over BODY WORLDS
BODY WORLDS & The Cycle of Life toont de levensloop, van verwekking tot dood. Met 200 preparaten en plastinaten is zichtbaar gemaakt hoe een lichaam zich door de jaren heen ontwikkelt. Daarnaast is te zien wat de consequenties zijn van een (on-)gezonde levensstijl en verschillende ziektes. BODY WORLDS is de enige anatomie tentoonstelling ter wereld met een eigen donorenprogramma. BODY WORLDS & The Cycle of Life is te zien t/m 23 januari 2011 in LPII in Rotterdam. LP II is gevestigd in Las Palmas, Wilhelminakade 326, 3072 AR, Rotterdam.

Openingstijden: zondag t/m woensdag 9.00 - 19:30 uur, donderdag t/m zaterdag 9.00 - 21.00 uur. Kaarten (¤16,00/14,00/12,00) zijn online te bestellen via www.seetickets.nl of telefonisch via 0900-1353 (45 ct pm). Meer informatie: www.bodyworlds.nl

Over Total Body Scan van Prescan
Vaak worden aandoeningen pas ontdekt als je lichamelijke klachten hebt. Een ziekte kan al ver vóór dit stadium aanwezig zijn in het lichaam. Met de Total Body Scan van Prescan kunnen lichamelijke aandoeningen al in een vroeg stadium ontdekt worden. De kans op een goed behandelplan en genezing van de ziekte is dan groter.

Prescan is al jaren marktleider in Nederland en Europa op het gebied van preventief medisch onderzoek. Ze hebben tienduizenden tevreden cliënten in onder andere Nederland, Duitsland, Engeland en Oostenrijk.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht