Ingezonden persbericht


De Bilt, 9 december 2010

Persbericht

Grontmij haalt grote projecten in Hongarije binnen

Grontmij heeft drie grote projecten in Hongarije verworven voor in totaal 5 miljoen. De projecten omvatten werkzaamheden in Boedapest, Siklós en Békéscsaba en vallen binnen de business line Planning & Design. Alle opdrachten worden uitgevoerd tot en met eind 2012.

Nieuw business park en hotel in Boedapest Door Raiffeisen Evolution Hongarije, onderdeel van de Oostenrijkse Raiffeisen bank, is Grontmij aangewezen voor de engineering van het zogenaamde `Kerepesi Business Park + Hotel' project. Het project betreft de ontwikkeling van een voormalig bedrijventerrein in oostelijk Boedapest. De locatie wordt de afgelopen paar jaar nieuw leven ingeblazen. De ontwikkeling omvat A-klasse kantoren met een oppervlakte van ca. 60.000 m² en een 4-sterren zakenhotel.

De opdracht omvat alle engineering diensten, inclusief aanbestedingsplannen, werktekeningen, van bouwtoezicht tot en met de oplevering. De werkzaamheden beginnen met een verkeersanalyse van de omgeving en een milieueffectrapportage.

Nieuw sporthotel in Siklós LUTACO Invest, een lokale ontwikkelaar, heeft Grontmij aangewezen voor de uitvoering van alle ontwerp en engineering werkzaamheden voor een nieuw te bouwen sporthotel in de gemeente Siklós (Zuid-Hongarije). Het project omvat een 4-sterren hotel, een spa van 1.100 m², een zwembad, een conferentiecentrum met een capaciteit voor 500 personen, een winkelcentrum en in de tweede fase een hotel met nog eens 250 kamers. Grontmij zal alle ontwerpdiensten uitvoeren, zowel voor de architectuur (vanaf het begin ontwerp) als voor engineering.

Afvalwaterzuivering voor de gemeente Békéscsaba Grontmij is door de gemeente Békéscsaba (Zuidoost-Hongarije) aangewezen voor het toezicht op de engineering van het afvalwater in de stad. Het werk omvat de uitbreiding van het rioleringsnetwerk met ongeveer 250 km nieuwe riolering en de verbetering van de bestaande afvalwaterzuiveringsinstallatie. Grontmij zal toezien op de verbetering van de afvalwaterzuiveringsinstallatie.

Pagina 2 van 2