Ingezonden persbericht


Persbericht

Prinses Máxima opent 25e Resto VanHarte in Amersfoort Resto VanHarte viert vijfjarig bestaan

Amersfoort, 9 december 2010 - Vandaag heeft H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden officieel het 25e Resto VanHarte geopend in Amersfoort met het aansnijden van een taart. Het bezoek van Prinses Máxima vindt plaats in de lustrumweek van Resto VanHarte, waarin het vijfjarig bestaan van Resto VanHarte in Nederland wordt gevierd. Het bezoek van Prinses Máxima is een hoogtepunt in de lustrumactiviteiten van Resto VanHarte.

V.l.n.r.: Restomanager Ercan Ates, H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden en oprichter / directeur Fred Beekers Fotograaf Robin Bernhard. Klik op de afbeeldingen voor hoge resolutie.

Naast de officiële openingshandeling nam Prinses Máxima de tijd om in gesprek te gaan met enkele bezoekers, waaronder gasten van Resto VanHarte van het eerste uur, vrijwilligers en (financiële) partners. In 2008 heeft de Prinses ook al een bezoek gebracht aan Resto VanHarte Amsterdam-Noord. Een van de aanwezige gasten over de opening: "Bij Resto VanHarte heb ik inmiddels veel mensen leren kennen, de ontmoeting met Prinses Máxima was toch wel de meest bijzondere."

Feestelijke opening
Inmiddels is Resto VanHarte, sinds de oprichting in 2005, gegroeid tot 25 Resto's door heel Nederland en creëert hiermee plekken waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en kennismaken met elkaars cultuur en achtergronden. Jaarlijks zorgt Resto VanHarte samen met haar partners voor meer dan 90.000 maaltijden op tafel en ontmoetingen. Fred Beekers, oprichter en directeur van Resto VanHarte: "Het bezoek van Prinses Máxima en de opening zijn een kroon op een bijzondere week. Prachtig dat we op deze manier aandacht kunnen vragen voor sociale cohesie in Nederland."

Resto VanHarte Lustrum en Cadeaubon
Het lustrum van Resto VanHarte vindt plaats van 6 t/m 12 december 2010. In deze speciale week viert Resto VanHarte haar vijfjarig bestaan met tal van activiteiten in alle 25 Resto's in Nederland. Speciaal voor het lustrum heeft Resto VanHarte een cadeaubon ontwikkeld. De Resto VanHarte Cadeaubon staat garant voor een driegangendiner en een bijzondere ontmoeting. De aankoop van de cadeaubon ondersteunt het gastvrije initiatief van Resto VanHarte.

Einde persbericht

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte (www.restovanharte.nl) is het levendige buurtrestaurant met lekkere maaltijden voor een lage prijs. Regelmatig schuiven buurtprofessionals aan, zoals de wijkagent, de imam, dominee of huisarts, om nuttige informatie te geven en te vertellen over activiteiten in de buurt.

Als gastheer zet Resto VanHarte zich in voor een wijk waar mensen elkaar ontmoeten en uitsluiting geen kans krijgt. Met eettafels en activiteiten op 25 locaties in ons land laat de organisatie mensen kennis maken met elkaars cultuur en achtergronden.

Het eerste Resto is in 2005 geopend door de voormalige initiatiefnemers van Artsen zonder Grenzen Nederland, maatschappelijk betrokken kunstenaars en ondernemers. Als organisatie zonder winstoogmerk draait Resto VanHarte op giften van donateurs en sponsors. De drijvende kracht achter de organisatie zijn vrijwilligers. Samenwerking met verschillende lokale instanties en organisaties zorgt jaarlijks voor meer dan 90.000 maaltijden op tafel.