Gemeente Uithoorn

Inbraakpreventieavond een succes!!!!

Op 16 november 2010 heeft de gemeente Uithoorn in samenwerking met Woongroep Holland en de regiopolitie Amsterdam-Amstelland een succesvolle inbraakpreventieavond georganiseerd.

Burgemeester Oudshoorn opende de avond. Zij deed een dringend beroep op de aanwezigen zich er van bewust te zijn dat je door het nemen van goede maatregelen een inbreker op afstand kan houden en zo nare ervaringen kunt voorkomen.

Vervolgens heeft Evert Jansen (ex-inbreker) van de Stichting Veiligheid en Preventie laten zien hoe eenvoudig wij het inbrekers maken om in ons huis in te breken. Hij had voorafgaand aan deze bijeenkomst 's middags door de gemeente Uithoorn gelopen en foto's gemaakt van situaties die hem opvielen. Hiermee kreeg hij de zaal stil, maar af en toe ging er ook gelach op. De aanwezigen herkenden de gefotografeerde situaties. Ook speelde Evert in op het sociale aspect in de wijk: "Ken uw buren en maak afspraken met elkaar". Laat de buren weten dat u met vakantie gaat, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.

Frans en Bert van Woongroep Holland lieten zien hoe je eenvoudig een voordeur kunt openen wanneer deze niet op slot is. Zeker bij een deur met een brievenbus is dit kinderlijk eenvoudig! Maar ook als de deur op slot is, kan deze binnen 20 seconden worden geopend zo lieten Frans en Bert zien. Uiteraard hebben zij ook laten zien welke maatregelen getroffen kunnen worden om een en ander te voorkomen of in ieder geval te bemoeilijken.

Na afloop van de avond konden de aanwezigen nog een bezoek brengen aan de kramen die opgesteld stonden in de hal. Een bedrijf in hang- en sluitwerk kon veel informatie geven. Ook de politie stond met een drukbezochte kraam en er stond een kraam met algemene informatie en tips en trucs op het gebied van inbraakpreventie.

Het was een succesvolle avond. De raadzaal was vol en het publiek was enthousiast en had veel vragen. Reden om zo'n bijeenkomst volgend jaar voor de donkere dagen nog een keer te organiseren. We hopen dan nog meer bezoekers te mogen ontvangen.